logo
RECEPT

Burgers van portobello gevuld met Hüttenkäse

huttenkase portobello
INGREDIËNTEN

Er staan in de koelkast bij mij op kantoor standaard een heleboel bakjes Hüttenkäse, die door mijn collega’s vooral op crackers of rijstwafels worden gegeten. Best lekker hoor, maar dat kan natuurlijk veel spannender. Thuis heb ik het liefst de grote potten staan, die ik kwistig gebruik in ovenschotels, om cheesecake mee te maken, rolletjes gegrilde courgette mee te vullen of om gevulde portobello’s mee te maken. De smaak van de pittig op smaak gebrachte Hüttenkäse gaat namelijk wonderwel samen met paddenstoelen. Op de foto zie je dan ook dat een van mijn portobello’s een beetje lijkt op een hartje. Toeval? I think not!

 

Mijn neefje vroeg me ooit waarom ik yoghurt op een cracker smeerde, dus misschien is het op zijn plaats om kort uit te leggen wat Hüttenkäse eigenlijk precies is. Jongens, meisjes, het is dus geen yoghurt. Zoals de naam al enigszins verraad is het kaas. Het is een jonge, ongerijpte kaas met 3,9% vet per 100 gram, die heel neutraal is van smaak. Het heeft dus fikse smaakmakers nodig, van zout en peper tot pesto, een fijngesneden lenteuitje of andere kruiden!

 

Met dit recept maak je een super simpel lunch- of voorgerecht voor twee personen. Extra fijn: Hüttenkäse bevat lekker veel eiwitten en is dus bijzonder geschikt voor sporters, omdat eiwitten bijdragen tot groei van spiermassa. Ik eet deze portobello’s bijvoorbeeld graag na een pittige les bikram yoga. 

Grill de portobello’s kort (ongeveer 2 minuten) zodat ze beetgaar zijn en mooie grillstreepjes krijgen. Laat de paddenstoelen liggen op een beetje keukenpapier, zodat eventueel vocht eruit kan lekken.

 

Laat de Hüttenkäse kort uitlekken in een hele fijne zeef. Schep in een bakje en roer de cayennepeper en het zout erdoor. Proef of het goed op smaak is. Pittig mag!

 

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en verkleuren.

 

Schep de helft van het Hüttenkäsemengsel in een portobello. Leg de bovenkant erop zodat de paddenstoelen een burgertje vormen en zet vast met een satéprikker. Herhaal bij burger nummer twee, en serveer de boel met de tomaatjes en pijnboompitjes. Eet indien gewenst met een groene salade met gegrilde groene asperges, geroosterde pecannoten en een simpele dressing van olijfolie en citroensap.

 

Eet smakelijk!

 

Hüttenkäse, foodness, portobello, burger, paddenstoel

 

Hüttenkäse, recept, portobello, danone, paddenstoel, burger

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties