logo
RECEPT

Burgertjes met kip, appel en glutenvrij bladerdeeg

070814181933appieimage.jpg
INGREDIËNTEN

Glutenvrij bladerdeeg is een uitkomst voor mensen met coeliakie. De Albert Heijn waar ik meestal boodschappen doe heeft het glutenvrije bladerdeeg van Schär, waar ik het liefst mee werk, niet in het assortiment. Daarom bestel ik mijn voorraad altijd graag via Ah.nl en laat ik het tot in mijn keuken bezorgen, samen met de rest van de maandelijkse boodschappen. Ideaal! En bovendien een stuk goedkoper dan de meeste mensen denken: het kost maar €4,95 (en als je voor minimaal €100,- bestelt zelfs maar €3,95). Hoewel ik het heerlijk vind om over de markt te struinen en alles wat ik koop eerst te ruiken en te voelen, is het voor de basisbenodigdheden toch wel erg praktisch als je gewoon groot kunt inkopen. 

 

Ook proberen? Klik hier en bestel je boodschappen heel makkelijk op Ah.nl!

 

Let op: glutenvrij bladerdeeg moet langer ontdooien dan normaal bladerdeeg! Ik reken meestal ruim een twee uur en laat het in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt. Volgens de verpakking kun je het ook vijf minuten in de magnetron doen, op een hele lage stand: 160 Watt.

 

Met dit recept maakt je 8 hapjes.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

 

Bedenk hoe groot je de hapjes gaat maken: ik gebruikte een omgekeerd glas als steekvorm. Snijd de plakjes kaas op dezelfde grootte.

 

Gebruik een appelboor om het klokhuis uit de appel te steken. Snijd de appel vervolgens met een scherp mes horizontaal in 8 dunne plakken.

 

Snijd de kip in plakken zodat die zoveel mogelijk het formaat van de steekvorm hebben.

 

Gebruik de steekvorm (of een omgekeerd limonadeglas, zoals ik deed) om 16 rondjes uit het bladerdeeg te steken.

 

Bouw de torentjes op door op een rondje bladerdeeg achtereenvolgens een stukje kip, appel en kaas te leggen. Dek af met met een tweede rondje bladerdeeg. Zet vast met een prikker. Herhaal acht keer. Bestrijk de bovenkantjes met een beetje losgeklopt ei.

 

Zet de torentjes in de oven en bak ze 10-15 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin gekleurd is. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties