Carpaccio van aardbeien met balsamicodressing
INGREDIËNTEN
-
Aardbeien 400 gram
-
Pistachenoten 1 handje (zonder schil), grof gehakt
-
Balsamico-siroop paar drupjes (eventueel te maken door balsamico-azijn in te koken)
-
Vanille-ijs eventueel 2 bolletjes
Voor dit recept van Jeanne van Cook Sister is het belangrijk dat je goed rijpe aardbeien gebruikt, zodat ze heerlijk zoet zijn. Kun je alleen onrijpe aardbeien vinden? Koop ze dan een paar dagen van tevoren en bewaar ze op een fruitschaal naast een paar bananen. Die stoten een stofje (etheen) af waardoor andere soorten fruit sneller rijpen. Na een dag of twee is onrijp fruit dan ineens wel rijp!
Het is erg lekker om bolletje vanille-ijs bij deze carpaccio te eten (of twee) maar gewoon vanille-ijs is bevat lactose. Laat het daarom weg als je lactose wilt vermijden, of kies voor lactosevrij sorbetijs. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 2 porties.
Bereidingswijze aardbeiencarpaccio
Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes. Snijd ze verticaal in plakjes en gooi de buitenste plakjes weg, aangezien die een bolle kant hebben en je alle plakjes plat wilt neerleggen. Arrangeer de plakjes op twee borden in een overlappend patroon. Wees creatief!
Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
Verdeel de noten over de aardbeien. Sprenkel de balsamico-siroop over de aardbeien.
Garneer indien gewenst met een bol vanille-ijs.
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Aardbeien 400 gram
-
Pistachenoten 1 handje (zonder schil), grof gehakt
-
Balsamico-siroop paar drupjes (eventueel te maken door balsamico-azijn in te koken)
-
Vanille-ijs eventueel 2 bolletjes
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Aardbeien, heerlijk! Persoonlijk haal koop ik al mijn fruit bij Body and Brains. Goede kwaliteit en een leuke prijs: http://www.bodyandbrains.com/aardbeien/