
INGREDIËNTEN
-
Courgette 1 stuks
-
Parmaham 100 gram
-
Zongedroogde tomaten 4 stuks, in reepjes
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Knoflook 2 tenen
-
Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
-
Citroensap 1 eetlepel
Pas op: in de dressing voor de carpaccio zit rauwe knoflook en dat is ehh, sterk. Niet eten voor je een sollicitatiegesprek, date of andere intieme plannen hebt… Of je moet de knoflook eerst even bakken in een scheutje olie, dat haalt de scherpe kantjes eraf.
Dit is een voorgerecht voor vier personen.
Was de courgette en snijd er met een kaasschaaf dunne horizontale plakjes van. Je kunt er ook verticale linten van snijden, maar ik vind het juist wel leuk om de rondjes mooi als een bloemetje op een bord te leggen.
Pers de twee tenen knoflook uit. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en de knoflook, door ze door elkaar te kloppen met een vork of garde. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe de plakjes courgette in een kom en schenk de dressing erover. Laat kort marineren.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en verkleuren. Maak rolletjes of rozetjes van de plakken ham.
Verdeel de plakjes courgette over de twee borden. Leg de ham op de courgette en strooi de zongedroogde tomaten en pijnboompitten erover. Schenk de overgebleven knoflookdressing uit de kom van de courgette er ook overheen. Eet direct!
INGREDIËNTEN
-
Courgette 1 stuks
-
Parmaham 100 gram
-
Zongedroogde tomaten 4 stuks, in reepjes
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Knoflook 2 tenen
-
Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
-
Citroensap 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties