logo
RECEPT

Carpaccio van nectarine met pistachenoten en muntolie

150414153546nectarineimage.jpg
INGREDIËNTEN

Eigenlijk was ik van plan dit gerecht te gaan maken met kakifruit, maar dat kon ik nergens vinden. Dan moet je roeien met de riemen die je hebt, en dat waren in dit geval nectarines! Het gerecht valt of staat met de rijpheid van het fruit. Als ze heerlijk zoet ruiken en enigszins zacht aanvoelen zijn nectarines perfect rijp – dan moet je ze het liefst binnen een dag gebruiken! Bijvoorbeeld als toetje na een uitgebeide paasbrunch. Dit recept is voor 2-3 porties.

 

Tip: fruit rijpt sneller als je het naast bananen legt op de fruitschaal, of nog beter: in een plastic zak stop met een banaan. Bananen scheiden het stofje etheen uit, dat de rijping versnelt van andere vruchten die daar vatbaar voor zijn (o.a. appels, peren, nectarines, perziken, tomaten, mango’s, avocado’s). Handig he?

Was de nectarines en snijd ze verticaal in. Verwijder de pit. Snijd de helften (of kwarten) verticaal in zo dun mogelijk plakjes. 

 

Hak de pistachenoten grof. 

 

Was de munt en meng het met de olijfolie en de honing, liefst met een staafmixer. Je krijgt een lichtgroene en zoetige muntolie.

 

Verdeel de plakjes nectarine over de twee borden. Strooi de fijngehakte pistachenoten erover en maak af met de muntolie.

 

Eet direct, of met een bolletje yoghurtijs. Hmm!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties