
INGREDIËNTEN
-
Dadels 3-4 stuks
-
Walnoten 2 eetlepels
-
Kokosschaafsel 4 eetlepels
-
Havermout 4 eetlepels
-
Vanillepoeder 1 theelepel
-
Speculaaskruiden 1 theelepel
-
Kaneelpoeder 1/2 theelepel
-
Agavesiroop 1 theelepel
-
Wortel 1 stuks, geraspt
Nóg meer gezonde balletjes! Zelf eet ik mijn eigen dadelballetjes niet alleen als snack maar verkruimel ik ze ook graag over mijn kwark met fruit, als een soort muesli-maar-dan-anders. Claudia van Hungry for Healthy Food maakte een variant met wortel en kaneel, waardoor de balletjes ineens smaken naar carrot cake. Pas op: het gevaar om verslaafd te raken is hoog, heel hoog.
Met dit recept maak je 8 carrot cake balletjes.
Bereidingswijze carrot cake balletjes
Doe ingrediënten (behalve de kokosrasp) in een blender of keukenmachine, of meng het met een staafmixer. Voeg indien gewenst nog een snufje zout toe. Je deeg moet stevig en plakkerig zijn zodat je er mooie balletjes van kunt boetseren. Als het te nat is kun je een klein beetje extra havermout toevoegen.
Rol acht balletjes van het deeg.
Leg een laag van kokosrasp in een diep bord. Rol de balletjes één voor één door de kokosrasp en druk de kokos aan. Ze moeten helemaal bedekt zijn.
Eet smakelijk!
Je kunt de balletjes ook invriezen, dan zijn ze minimaal 3 weken houdbaar.
INGREDIËNTEN
-
Dadels 3-4 stuks
-
Walnoten 2 eetlepels
-
Kokosschaafsel 4 eetlepels
-
Havermout 4 eetlepels
-
Vanillepoeder 1 theelepel
-
Speculaaskruiden 1 theelepel
-
Kaneelpoeder 1/2 theelepel
-
Agavesiroop 1 theelepel
-
Wortel 1 stuks, geraspt

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties