logo
071014171211chaiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Ik noem het nog maar eens, die basis van elke smoothie. Vocht, groente, fruit, eiwitten, plus eventuele extra’s zoals superfoods of extra koolhydraten als je gaat sporten. In deze smoothie gebruik je geen water of yoghurt als vocht, maar thee. En niet zomaar thee: heerlijk kruidige chai thee. Normaal is dat hele donkere thee, maar de nieuwe chai van Clipper heeft een basis van (biologische) groene thee. Dat heeft dus wél de warmte van die Indische kruiden zoals kaneel, kardemom en kruidnagel, maar niet dat zware van zwarte thee. Licht en kruidig. Hmm!

 

Mocht je niet van pompoen houden of het niet op voorraad hebben; zoete aardappel werkt ook prima. Echt, het klinkt gekker dan het smaakt – en je hebt meteen alvast een portie groenten binnen!

Als je werkt met ongekookte pompoen: eerst even koken. 

 

Zet een kop thee met kokend water (dan wordt de smaak beter opgenomen), en laat dat heel goed afkoelen. Hoe sterker hoe beter, dus je kunt er ook twee zakjes in hangen.

 

Doe alle ingrediënten in de blender: thee, pompoen, appel, hennepzaad, kruiden, pompoenpitten, honing. Pulseer 1-2 minuten tot je smoothie een homogeen mengsel vormt.

 

Proef of je eventueel nog wat extra honing moet toevoegen. Garneer eventueel met nog wat extra hennepzaad, pompoenpitten of kaneel. Drink smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties