logo
RECEPT

Cheesecake aardbeien: meest gezonde cheesecake die er bestaat

cheesecake aardbeien
INGREDIËNTEN

Een cheesecake komt niet vaak voor op een lijstje met gezonde gerechten. Logisch, want zo’n bodem van koekkruimels en roomboter en een vulling vol room en/of kaas ís ook niet bijster verantwoord. Maar wat nou als je fruit het belangrijkste ingrediënt van een cheesecake maakt? Dan zijn de vulling en de bodem ineens bijzaak, en kun je cheesecake met recht een gezonde snack noemen!

Met dit recept maak je 10 cheesecake aardbeien; ongeveer 2-3 porties. (Maar je wil ze het liefst allemaal zelf opeten – trust me…)

aardbei, gezonde cheesecake, healthy, taart, slank, roomkaas, cake

Snijd met een puntig mes een kegelvorming gat in de aardbeien waar het kroontje zit. Er moet genoeg ruimte ontstaan voor de vulling. Snijd ook het onderste puntje van het kontje van de aardbei, zodat hij rechtop kan staan. Als je dit niet doet vallen ze om.

aardbei, gezonde cheesecake, roomkaas, taart, healthy cake, foodness

Kluts de vruchtenyoghurt (ik gebruikte de nieuwe Framboos & Rabarber yoghurt van Campina, een aanrader!) en kruidenkaas door elkaar.

Snijd de dadel in kleine stukjes en roer/prak/snijd de pindastukjes en quinoa puffs erdoor. Er ontstaat een soort plakkerige crumble.

Vul elke aardbei met een halve theelepel van het vruchtenyoghurt-roomkaasmengsel. Strooi over elke aardbei 1/10e van de crumble en druk het licht aan met je vingers.

Klaar: Aanvalluuuh!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Jo’s Daughter says: 25th apr 18 7:00 am

    Wat een heerlijke en Koningklijke hapjes 😀