logo
RECEPT

Cheesecake cupcakes + WIN 5x Céréal pakket om ze zelf te maken! [Afgelopen]

021014161438CupcakeImage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
Voor de vulling
Voor de topping

Geef toe, af en toe heb je zin om een keertje te zondigen. Dat is de 80/20-regel, remember?* Maak dan deze overheerlijke cheesecake cupcakes, waarvan je de vulling toch nog relatief slank maakt: met kwark, jam en agar agar. De bodem maakten wij van verkruimelde koekjes, wel zo makkelijk. Met dit recept maak je vijf kleine cheesecakejes.

 

De (kokos)koekjes die wij gebruikten kregen we opgestuurd van Céréal. Deze koekjes bevatten minder suikers dan de meeste koekjes en worden gezoet met de zoetstof maltitol. Deze zoetstof wordt gemaakt uit moutsuiker (maltose), wat weer komt uit bijvoorbeeld maïs of tarwe. Maltitol is bijna even zoet als suiker. De voordelen van zoetstoffen is dat ze minder calorieën leveren dan suiker en dat de bloedsuiker er minder snel van stijgt. Wel is er een kans dat je bij meer dan 40 gram maltitol per dag last krijgt van maag- of darmklachten, maar dat is dus pas echt bij overmatig gebruik. Ben jij ook benieuwd naar Céréal producten? Wij geven 5 pakketten weg waarmee je deze cheesecake cupcakes zelf kunt maken! Scroll naar beneden om erachter te komen wat je hiervoor moet doen.

 

* De 80/20-regel: 80 procent van de tijd eet je bewust, gezond en let je op. De andere 20% van de tijd eet je precies datgene waar je zin in hebt, of dat nu Ben & Jerry's, pizza of een appel is. Dat is pas écht gezond!

 

Verkruimel de biscuits in een blender.

 

Roer de gesmolten kokosolie door de kruimels.

 

Druk het mengsel aan in ingevette muffinvormpjes. Zorg dat de bodem ongeveer 1 cm dik is en bewaar de vormpjes in de koelkast.

 

Meng de magere kwark en het fruitbeleg in een mengkom goed doorelkaar.

 

Los de agar agar op in een beetje heet water en roer dit vervolgens door de aardbeienkwark. Net zoals in het recept voor de gezonde vijgentaart.

 

Verdeel de kwark snel over de bodems in de muffinvormpjes en bewaar ze circa 3 uur in de koelkast.

 

Sprenkel de geschaafde chocolade stukjes over de taartjes. De suikerarme kwarktaartjes zijn nu klaar om van te genieten!

 

cupcake, cereal, winnen, gezond, slank, cheesecake

 

WIN: 5 X EEN CÉRÉAL PAKKET

Dit pakket bevat een pak koekjes, een pot jam en een reep chocolade van Céréal. Je hoeft zelf dus alleen kwark, agar agar (of gelatine) en kokosolie toe te voegen.

 

– DEZE WINACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN –

 

Winnen?

– Like Foodness op Facebook

– Reageer op dit bericht en laat weten voor of met wie jij deze cheesecake cupcakes gaat maken

Kopieer je reactie en stuur die, samen met je naam en adres, naar info@foodness.nl ovv. Céréal Pakket

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties