logo
RECEPT

Chia/zangzaad ontbijt: chiapudding met mango en kokos

Chia/zangzaad ontbijt: chiapudding met mango en kokos
INGREDIËNTEN

Chiazaadjes werden vroeger verkocht als zangzaad voor vogels, maar sinds ze door foodies ontdekt werden zijn ze verdriedubbeld in prijs en ineens ook geschikt als ‘mensenvoer’. Terecht, want ze zitten boordevol goede Omega vetten die niet alleen de keel smeren van die vogels, maar ook goed zijn voor ons mensen. De juiste vetten helpen namelijk om je cholesterol te verlagen, zijn nodig voor de opbouw van huid en haar en hormoongebonden processen in je lichaam.

Voor dit ontbijt maak je gebruik van de sterk absorberende werking van chiazaden. Ze kunnen 8-10 keer hun eigen gewicht aan vocht opnemen. Door de zaadjes een nachtje te laten weken in (amandel)melk vormen ze vanzelf een pudding. Het is een structuur waar je aan moet wennen: probeer de vergelijking met kikkerdril uit je hoofd te bannen, haha! Net als havermout wordt chiapudding pas écht lekker als je hem uitbundig versiert met allerlei toppings. Varieer zelf met verschillende soorten fruit, noden, zaden, pitten, muesli, etcetera. Met dit recept maak je een ontbijt voor één persoon.

Oh, en mocht je het je afvragen: ja, op de foto zit ik aan het strand in Sydney. Dat is misschien wel de beste plek om een chiapudding met mango te eten.

Chia/zangzaad ontbijt: chiapudding met mango en kokos

Bereidingswijze chiapudding

Meng de chiazaadjes met de (amandel)melk. Laat een nachtje staan in de koelkast. Het is een optie om het fruit er nu al doorheen te mengen, maar het hoeft niet.

Roer de blokjes mango door de chiapudding als je dat nog niet gedaan had.

Garneer met de granola en kokossnippers.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties