INGREDIËNTEN
-
Kalkoengehakt 700 gram
-
Uien 1 stuks (groot), gesnipperd
-
Knoflook 3 teentjes, uitgeperst
-
Jalapeno peper 1 stuks, zaadloos en in ringetjes
-
Tomaat 2 grote blikken
-
Oregano 2 theelepels
-
Komijnpoeder 1 eetlepel
-
Chilipoeder 1 eetlepel
-
Laurierblad 1 stuks
-
Tomatensaus 1 pakje
-
Geraspte kaas 55 gram
-
Lente-ui 25 gram, in ringetjes
-
Kidneybonen 2 blikken, uitgelekt en afgespoeld
Vind je de gewone chili con carne ook een beetje saai worden? No problemo, dan zorgen wij toch voor een spannend chili recept. Deze variant van A Plan For Cooking is genoeg voor 6 tot 8 personen. Kun je nergens kalkoengehakt vinden? Dan kun je ook kipgehakt of mager rundergehakt gebruiken.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan.
Doe de ui en jalapeño erbij en bak voor ongeveer 3 minuten. Doe de knoflook erbij en bak een halve minuut mee.
Bak tenslotte het gehakt mee tot het gaar is, ongeveer 8 minuten.
Doe de tomaten, tomatensaus, oregano, komijn, chilipoeder, zout en laurierblad in een grote pan en doe daar het gehaktmengsel bij. Roer op middelhoog vuur door, zet laag als het begint te koken.
Laat de chili ongeveer een uur koken, roer regelmatig.
Zodra de chili klaar is, doe je de kidneybonen erbij en laat je het nog 45 minuten doorkoken.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Kalkoengehakt 700 gram
-
Uien 1 stuks (groot), gesnipperd
-
Knoflook 3 teentjes, uitgeperst
-
Jalapeno peper 1 stuks, zaadloos en in ringetjes
-
Tomaat 2 grote blikken
-
Oregano 2 theelepels
-
Komijnpoeder 1 eetlepel
-
Chilipoeder 1 eetlepel
-
Laurierblad 1 stuks
-
Tomatensaus 1 pakje
-
Geraspte kaas 55 gram
-
Lente-ui 25 gram, in ringetjes
-
Kidneybonen 2 blikken, uitgelekt en afgespoeld
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties