Choco-banaan chiazaad shake

INGREDIËNTEN
-
Banaan 1 stuks (rijp)
-
Amandelboter 1 eetlepel
-
Honing 2 theelepels
-
Chiazaadjes 40 gram
-
Amandelmelk 250 milliliter
-
-
Optioneel
-
Rauwe cacao nibs handje
Deze shake kan dienst doen als ontbijt, tussendoortje of zelfs als toetje, want daar is hij lekker genoeg voor! En zeg nou zelf, waarom zou je niet willen ontbijten met een toetje, als het verantwoord is? Het recept vraagt om honing, maar je kunt deze shake ook heel gemakkelijk veganistisch maken, als je de honing vervangt door agavesiroop of ahornsiroop.
Het recept komt van A beautiful mess en is precies genoeg voor 1 longdrinkglas of 2 kleine toetjes.
Meng de amandelmelk, cacao en kaneel met een snufje zout. Roer de chiazaadjes doorheen en zet dit mengsel een uur in de koelkast. Roer het iedere 20 minuutjes even door, anders plakt het aan elkaar. Als het goed is zie je je mengsel dikker worden, een beetje puddingachtig.
Prak de banaan met de amandelboter en honing (of agave/ahornsiroop dus). Je kunt de geprakte banaan door de amandelpudding roeren, of het in laagjes serveren.
Serveer met een topping van cacao nibs of pure chocoladesnippers, of met wat gehakte nootjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Banaan 1 stuks (rijp)
-
Amandelboter 1 eetlepel
-
Honing 2 theelepels
-
Chiazaadjes 40 gram
-
Amandelmelk 250 milliliter
-
-
Optioneel
-
Rauwe cacao nibs handje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties