INGREDIËNTEN
-
Porridge van Vérival 50 gram
-
Water 100 milliliter, kokend
-
Banaan 1 stuks
-
Pure chocolade 1 blokje
-
Speculaaskruiden 1 theelepel
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
Porridge is het Engelse woord voor een pap die je maakt van haverzemelen. Het lijkt dus heel erg op havermout, maar er is wel een verschil. Havermout wordt gemaakt door de hele haverkorrel te pletten, terwijl haverzemelen alleen het buitenste omhulsel van de graankorrel zijn. Dan volgt nu zoals altijd de vraag: wat is gezonder, havermout of porridge? En zoals altijd is het antwoord: dat hangt ervan af waar je op let. Zemelen, waar je porridge van maakt, bevatten heel erg veel vezels, dus het is verzadigend terwijl het naar verhouding weinig calorieën bevat en het ‘veegt’ als het ware je darmen schoon. Havermout bevat naar verhouding iets meer voedingsstoffen omdat je de hele graankorrel eet, en nog steeds veel vezels – alleen net iets minder vezels dan porridge. Ik zou zeggen: wissel de twee lekker af!
Pssst: ben je al abonnee van de Foodness nieuwsbrief? Elke 2e zondag van de maand verstuur ik ‘m, vol met mijn favo recepten en winacties!
In dit recept gebruikte ik biologische porridge van Vérival, omdat ik de stukjes mango, dadel en rozijn lekker vindt die daarin zit. Tip voor chocoladeliefhebbers: rasp er wat pure chocola overheen. Met een half tot één blokje heb je genoeg choco rasp voor je hele ontbijt, zonder meteen de hele reep te willen verorberen. Overigens kwamen mijn porridge en chocola uit de Healthbox die is samengesteld door Fannetiek – en die kun je nog bestellen als je ‘m ook wilt!
Bereidingswijze porridge
Laat de porridge 3 minuten weken in het hete water.
Tip: als je liever hete melk gebruikt kan dat ook; vervang dan gewoon het hete water door hete melk.
Snijd de banaan in plakjes.
Roer de koek & speculaaskruiden en het kaneelpoeder door de porridge. Vergeet vooral niet te proeven, en bepaal zelf of je de boel eventueel nog wat zoeter wil maken met een drupje honing of wat ahornsiroop.
Verdeel de banaan over de porridge en rasp de chocolade erover.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Porridge van Vérival 50 gram
-
Water 100 milliliter, kokend
-
Banaan 1 stuks
-
Pure chocolade 1 blokje
-
Speculaaskruiden 1 theelepel
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties