logo
RECEPT

Choco cookie à la Maman NYC – glutenvrije versie met teff meel

Choco cookie à la Maman NYC - glutenvrije versie met teff meel
INGREDIËNTEN

Krokant aan de buiten, smeltend zacht aan de binnenkant. Zo briljant als het Nutty Chocolate Cookie dat ik bij Maman in New York proefde, zo zijn ze zelden. Maar goed, met zo’n vrachtlading aan boter en suiker is dat natuurlijk niet echt heel gezond. Gelukkig had ik een keuken in mijn New Yorkse appartementje, en die keuken bevatte zelfs een oven, dus joehoe: Ik kon zelf bakken!

Veel Amerikanen die een oven bezitten openen trots het deurtje om te laten zien dat er stapeltjes kleding in liggen, om te illustreren hoe weinig ze koken. Ja, daar zijn ze vaak oprecht trots op. Ik heb mijn oven gebruikt waar ovens voor bedoeld zijn: om chocoladekoekjes in te bakken. Van teff meel en kokosolie, met chocoladestukjes, amandelen, macademia noten en walnoten – net als bij Maman. Lees ook: Claartje’s food hotspots in New York City.

Teff meel wordt gemaakt van een glutenvrije graansoort die barst van de aminozuren, vol zit met eiwitten en die een beetje een nootachtige smaak heeft die ik zelf erg lekker vind in koekjes. Je kunt er overigens ook brood of burgers mee maken, of het bereiden als havermout.

Choco cookie

Bereidingswijze choco cookie

Dit recept is goed voor 6-8 cookies.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Hak de noten grof met een scherp mes. Doe hetzelfde met de chocolade, tenzij je werkt met chocolade chips die al een bite size formaatje hebben.

Smelt de kokosolie door hem kort te verwarmen in de magnetron of even in de warme oven te zetten.

Meng het teff meel met de kokosolie en de agavesiroop. Dit kun je gewoon met je vingers doen, maar je kunt ook een vork of lepel gebruiken. Roer ook het vanille-extract erdoor.

Schep de stukjes noot en de chocolade door het beslag.

Verdeel het beslag in 6-8 porties en rol er met je handen balletjes van, die je platdrukt op de bakplaat (wel even bekleden met een stukje bakpapier!). Druk de balletjes plat tot er een mooi koekje ontstaat van ongeveer een halve centimeter dik. Duw er eventueel nog wat extra chocoladestukjes in.

Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties