logo
RECEPT

Choco mug cake met yoghurt Griekse stijl

211015121623mugcakeimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de saus

Als er iéts belangrijk is na het sporten, dan is het wel dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Die heb je namelijk nodig om je spieren te helpen herstellen nadat je ze intensief belast hebt. Maar los daarvan heb je natuurlijk ook gewoon beretrek na een workout. Deze mug cake vind ik zelf ideaal als ontbijtje, maar ook als beloning na het sporten. Omdat ik het liefst zo snel mogelijk klaar ben is het bijzonder prettig dat dit taartje binnen 1,5 minuut klaar is in de magnetron. Aanvalluh!

 

optimel, mug cake, eiwit, cake, ontbijt, taart, bosvruchten, foodness, gezond, slank, taartje

 

Ik gebruik zoals je ziet yoghurt Griekse stijl van Optimel in mijn beslag. Dit is namelijk een goede bron van eiwitten en maakt je cakeje lekker smeuïg. Ik mocht de nieuwe smaakvariant proberen: bosvruchten. Ik roerde er ook nog wat kersen door en gebruikte de yoghurt Griekse stijl door mijn beslag én als saus over mijn mug cake. Aanrader! Met dit recept maak je een mug cake voor één persoon. Wil je het recept voor twee personen maken? Verdubbel dan gewoon de ingrediënten!

Meng alle ingrediënten voor de mug cake door elkaar. Zelf doe ik het meestal in de blender, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken, of goed prakken en klutsen met een vork. 

 

Vet een kopje in met kokosolie.

 

Giet het beslag in het kopje en bak je mug cake 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (900 Watt). Check of het binnenste al goed is; als het nog vloeibaar is moet je de mug cake nog 10 of 20 seconden langer laten garen.

 

Roer voor de saus de yoghurt Griekse Stijl en de kersen door elkaar. Verdeel de saus over de mug cake. Klaar!

 

Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar. 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties