logo
091113135648Recept73image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze minitaart hoef je niet te bakken maar zet je in de vriezer. De hoeveelheid in het recept is genoeg als dessert voor twee personen, maar je de hoeveelheden ook prima verdubbelen (of keer vier doen) en er echt een flinke taart van maken. Als je liever geen pindakaas gebruikt kun je ook extra kokosolie gebruiken. In dat geval voeg je in totaal 4 eetlepels kokosolie toe aan het beslag, en laat je de pindakaas achterwege.

Deze taart bevat geen geraffineerde witte suiker, maar in plaats daarvan een beetje agavesiroop, een goede suikervervanger. Agavesiroop heeft een hele lage glycemische index, wat betekent dat er tijdens de vertering ervan geen grote suikerpieken veroorzaakt worden in je bloed (zoals gewone suiker sterk doet) maar de energie langzaam afgegeven wordt. ‘Suikervrij’ betekent op Foodness over het algemeen: zonder geraffineerde witte suiker. Suikervrije recepten kunnen wel verantwoorde suikervervangers als xyilotol, stevia of agavesiroop bevatten.

Pel de banaan en meng die met alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer. 

 

Spreid de puree uit in een ovenschaaltje dat je bekleedt met bakpapier of invet met een klein beetje kokosolie. Zet de taart minimaal 3 uur in de vriezer om het op te laten stijven. 

 

Haal de chocolade fudge taart minimaal 20 minuten voor je hem wil gaan eten uit de vriezer. Garneer met aardbeien of frambozen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties