logo
RECEPT

Chocolade havermoutbrood

020215154926haverimage.jpg
INGREDIËNTEN

Havermout is een supergraan. Naast allerlei variaties op havermoutpap kun je er natuurlijk nog veel meer lekkere dingen mee maken. Toetjes, cake en ook dit chocolade havermoutbrood. Het brood is een baksel dat ongeveer tussen een brownie en brood in ligt. Een lekkere, gezonde en vullende creatie. De meiden van Three girls, One kitchen deelden dit recept van het blog Havermoutje.nl en nu zijn jullie aan de beurt. Geniet ervan!

Tip: Bekijk deze post met 6 gemakkelijke recepten voor havermout koekjes!

Zo maak je het havermoutbrood

Verwarm de oven voor op 170 graden.

 

Kook 100 gram havermout in 200 ml melk samen met 2 eetlepels cacaopoeder.

 

Laat dit een paar minuutjes koken. Meng dit mengsel met het havermeel en de eieren. Als je geen havermeel hebt kun je ook havermout fijnmalen tot meel (gewoon even met de staafmixer).

 

Maal de dadels en de noten ook fijn (met een keukenmachine, of door ze met een scherp mes heel fijn te hakken) en voeg al deze ingrediënten bij elkaar. Roer goed door. Vet vervolgens een bakblik in (of plaats een bakpapiertje in het bakblik) en giet het mengsel in het bakblik.

 

Zet het bakblik in de oven en laat het ongeveer 30-40 minuten bakken.

 

Houd het brood wel goed in de gaten, want de bovenkant wordt snel zwart. Dan kun je er het beste even wat aluminiumfolie overheen doen en het brood vervolgens nog even kort in de oven zetten!

 

Prik met een satéprikker in je brood om te kijken of het gaar is. Blijft de satéprikker schoon als je hem uit het brood trekt, dan is het gaar.

 

Snijd het brood in mooie stukken, wanneer het is afgekoeld.

 

Smullen maar!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties