logo
250214171550taartimage.png
INGREDIËNTEN

Een verjaardag moet gevierd worden, als je 't mij vraagt. Je eigen verjaardag al helemaal, met taart, taart en nog eens taart. Daarom maakte ik voor vandaag deze chocolade-kokostaart. Happy birthday to me! Fijn aan deze taart is dat het aantal ingrediënten op één hand te tellen is. Ook prettig is dat je kokosolie gebruikt (dat je gewoon kunt bestellen in de Foodness webshop!) en dat allerlei hele gezonde onverzadigde vetten bevat. Ook zit er geen tarwebloem, roomboter of geraffineerde suiker in.

 

Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee voor mijn lieve collega’s, de kleine moest ik even voorproeven! 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

 

Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.

 

Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen (bekijk hier hoe je dat makkelijk doet). Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.

 

Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.

 

Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is. 

 

Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties