
INGREDIËNTEN
Voor de taart
-
Eieren 5 stuks
-
Suiker 150 gram
-
Zelfrijzend bakmeel 130 gram
-
Cacaopoeder 15 gram
-
Griekse yoghurt 2 eetlepels
Voor de vulling
-
Honing 2 eetlepels
-
Jam 1 eetlepel
-
Bramen handje
-
Pure chocolade 50 gram
Hmm, chocoladetaart! Deze taart is bedacht door Suzie van Food idee, en wordt gemaakt zonder boter. Op Food-idee.nl geeft Suzie nog veel meer ideeën, zoals een Indiase pompoensoep met linzen (hmm!) en een speltsalade met boerenkool en cranberry.
Overigens zit er gewoon suiker, boter en bakmeel in, want daar gaan we nu eenmaal niet dood aan. Toch? Gewoon niet de hele taart in één keer opeten, en niet elke dag zo’n taart bakken.
Bereidingswijze chocoladetaart
Verwarm de over voor op 200 graden Celsius.
Scheid de eidooiers van het eiwit. In een hele oude video (zie hieronder) laat ik zien hoe je dat heel makkelijk kunt doen.
Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
Klop de andere 75 gram suiker met de eidooiers.
Meng 1/3 van het geklopte eiwit met de eidooiers. Voeg hier ook, beetje bij beetje, het cacaopoeder en het meel aan toe.
Meng nu kort het overige eiwit door het beslag.
Bak de taart ongeveer 20 minuten en laat deze afkoelen. Snijd de taart daarna horizontaal door midden.
Meng de Griekse yoghurt met de honing en smeer de onderste laag hiermee dun in. Smeer daarop een dun laagje (zwarte bessen) jam.
Smeer ook de bovenkant in met het honingmengsel en leg gehalveerde bramen op ter decoratie.
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
Voor de taart
-
Eieren 5 stuks
-
Suiker 150 gram
-
Zelfrijzend bakmeel 130 gram
-
Cacaopoeder 15 gram
-
Griekse yoghurt 2 eetlepels
Voor de vulling
-
Honing 2 eetlepels
-
Jam 1 eetlepel
-
Bramen handje
-
Pure chocolade 50 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

Oh geweldig, je kunt nooit genoeg taart of chocolade eten is het niet?!!! En deze combi met bramen klinkt ontzettend lekker 🙂