logo
RECEPT

Cloud bread: glutenvrij, paleo, lowcarb brood zonder tarwe

cloud bread cake
INGREDIËNTEN

Heb je al gehoord van de trend die al een paar maanden op interent rondwaart: cloud bread? In de nieuwe radio rubriek Foodness Food News op Radio Decibel (vanaf nu elke donderdagochtend tussen 9 en 10u!) vertelde ik vanochtend over. Cloud bread is eigenlijk geen brood, maar een soort variant op de eierkoek of rijstwafel die je maakt van eieren, roomkaas en een snufje bakpoeder. Dan krijg je een luchtig eiermengsel dat je een half uurtje bakt in de oven, en vervolgens als variant op brood kunt eten. Omdat je geen tarwemeel of andere glutenhoudende meelsoorten gebruikt is het glutenvrij, en omdat het vooral eiwitten en relatief weinig koolhydraten bevat is het ook paleo proof (dus geschikt voor Neanderthalers) en koolhydraatarm.

Het is wel aan te raden om dit cloud bread ruim te beleggen, want zo uit het knuistje is het eigenlijk niet te vreten. Natuurlijk kon ik niet gewoon een broodje maken, maar moest ik een taart fabriceren. Het recept hieronder is alleen voor het cloud bread. Met dit recept maak je ongeveer 8 vuistgrote ‘broodjes’. Zelf ging ik als versiering los met kwark, hagelslag, paaseitjes en granaatappelpitjes.

cloud breadBereidingswijze cloud bread

Verhit de oven voor op 160 graden Celsius.

Sla in een schone en vetvrij kom de eiwitten stijf met een mixer. Ze zijn goed als ze dik en luchtig zijn geworden (duurt 2-4 minuten).

Kluts de eidooiers (met een vork of mixer) met de roomkaas en de honing tot een glad mengsel.

Vouw‘ de twee mengsels voorzichtig door elkaar, waarbij je het zo luchtig mogelijk probeert te houden.

Schep het beslag met een grote lepel op een met bakpapier beklede ovenplaat. Maak 8 kleine pannenkoekjes.

Bak ongeveer 30 minuten in de oven. 

Let op: net na het bakken zijn ze nog heel breekbaar en kruimelig, maar na een dag bewaren zijn ze zachter, buigzaam en meer ‘brood’-achtig.

cloud bread cake

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties