logo
RECEPT

Cloud Koffie met Mars (Freakshake)

cloud koffie mars
INGREDIËNTEN

Is het gezond, dit recept? Mwah…
Word je er gelukkig van? Oh jazeker!

De vraag is dus wat je zelf belangrijker vindt in het leven. Ik roerde een kleine Mars candybar los in een kop hete koffie, tot de candybar helemaal opgelost was. Die over the top koffie maak je af met een fikse schep koffieschuim, chocoladepasta en wat koekkruimels.

Het koffieschuim noem ik ook weleens cloud koffie (zie ook dit recept) of dalgona coffee. Het is de magische combi van oploskoffie, heet water en suikersiroop. Samen vormen die een bijzonder stevig schuim, wanneer je het opklopt met zo’n klein melkopschuimertje. Probeer maar. Je gelooft je ogen niet!

Nodig voor de cloud coffee

Voor 2 glazen

4 eetlepels oploskoffie
4 eetlepels heet water
4 eetlepels suikersiroop
1 Mars candybar (of twee kleintjes)
400 milliliter koffie
1 el chocoladepasta (ter versiering)
1 speculaas koekje (ter versiering)

cloud koffie

Zo maak je de Mars koffie

Stap 1. Meng in een kom de oploskoffie met het hete water en de suiker. Gebruik een garde en klop dit in 5-8 minuten op alsof het slagroom is. Flink kloppen! Stop pas als het dik en romig geworden is.

Tip: met een kleine melkschuimer (zo’n klein rond schuimertje op een lange steel) gaat het een stuk sneller. Dan ben je in een minuut al klaar!

Stap 2: Zet twee mooie glazen klaar. Zet in elk glas een Mars reepje (of snijd een grote candybar door midden). Verdeel de hete koffie over de twee glazen, dus ongeveer 200 ml. koffie per glas. Roer goed door, tot de candybar opgelost is.

Stap 3. Verdeel het koffieschuim uit stap 1 over de glazen. Garneer met wat chocoladepasta (verwarm die desnoods even in de magnetron, zodat het goed vloeibaar is en met een lepeltje over het glas is te sprenkelen) en het verkruimelde speculaasje.

Enjoy!

cloud koffie mars

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties