logo
RECEPT

Comfort food / katervoedsel: chili sin carne met CHIPS

Comfort food / katervoedsel: chili sin carne met CHIPS
INGREDIËNTEN

Op een brakke zondag wil je maar één ding: comfort food. Een maaltijd waarmee je op de bank kunt kruipen om er nooit meer vanaf te komen. Liefst zo ongezond mogelijk, want dat hoort nu eenmaal bij een kater. Toch? Kijk, voor die dagen is er deze chili sin carne met CHIPS – die ook nog eens best wel mee valt, qua ongezond zijn. Het zijn namelijk stiekem bij elkaar beheurlijk veel groenten in dit bonenprutje! Je kunt zelf heel makkelijk variëren: in plaats van erwten zijn kikkererwten ook lekker, in plaats van zwarte bonen kun je ook kidneybonen of witte bonen gebruiken, als je van mais houdt doe je daar extra veel van door je prutje… Alles kan! Bovendien: als je de hoeveelheid chips enigszins binnen de perken houdt (50 gram per persoon?) is het best wel een prima oké maaltijd, dit katerhapje.

Tip: maak een grotere hoeveelheid van de chili sin carne, en vries een paar porties in. Dan hoef je ze met je katerkop alleen maar even te ontdooien in de magnetron!

Comfort food / katervoedsel: chili sin carne met CHIPS

Bereidingswijze chili sin carne met chips

(voor 2 porties)

Meng alle ingrediënten (behalve de chips) door elkaar in een pannetje met een dikke bodem. Laat minstens 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Proef en voeg indien nodig zout, peper en een scheutje citroensap toe.

Serveer met de chips en eventueel nog wat rauwkost.

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties