logo
RECEPT

Cookie dough pops – gezonde & minder gezonde variant

Cookie dough pops
INGREDIËNTEN

Op een luie dag heb ik écht geen zin om zelf ‘gezond’ cookie dough te maken. Op een productieve dag wel: dan ga ik aan de slag met kikkererwten en vanille en honing. (Klik hier voor het recept!) Tip van Flip: maak een dubbele voorraad en vries een deel van het koekjesdeeg in, dan heb je er later profijt van!

Zelf gebruikte ik voor dit recept het cookie dough van Baker’s Dough, dat ik ontdekte toen ik tijdens de Horecava een stand met ze deelde. Zij serveerden cookie dough met koffie, ik was verantwoordelijk voor het thee assortiment met TEAmwork Tea. Een perfecte match, want ik bedacht meteen dat ik deze cookie dough pops wilde gaan maken – om mezelf daarna te belonen met een kopje Unicorn Tea, uiteraard. Het koekjesdeeg van Baker’s Dough kun je direct uit de vriezer gebruiken (dat blijft zacht en kneedbaar), maar als je met zelfgemaakt koekjesdeeg werkt kun je dat het beste een half uurtje van tevoren uit de vriezer halen.

PS: De houten stokjes shopte ik gewoon bij Bol.com, maar je kunt ze ongetwijfeld ook vinden bij hobbywinkels!

Cookie dough pops

Ingrediënten cookie dough pops

(voor 12 stuks)

100 gram pure chocolade
150 ml cookie dough
evt. sinaasappelrasp
12 houten stokjes

Bereidingswijze cookie dough pops

Pak het koekjesdeeg erbij. (Of maak het zelf! Klik hier voor een gezond recept.) Met een dessertlepel schep je een flinke hap koekjesdeeg uit de bak of kom, en rol je er met je handen een balletje van. Het is een beetje kliederen! Hoe sneller je werkt, hoe makkelijker het gaat. Wanneer je het deeg lang in je handen houdt plakt het overal aan vast. Mocht het echt niet lukken om er balletjes van te rollen met je handen, gebruik dan gewoon twee lepels om er een zo mooi mogelijk balletje van te boetseren.

Steek een houten stokje in het balletje cookie dough. Leg de cake pops naast elkaar op een bord dat je bedekt met bakpapier. Zet het bord in de vriezer, zodat de cake pops harder worden. Laat 15 – 30 minuten in de vriezer staan.

Ga aan de slag met de chocolade, zo’n 5 minuten voor je de cake pops weer uit de vriezer moet halen. Smelt de chocolade au bain marie. Hiervoor hang je een metalen kom in een pan met kokend water. Zorg dat het kokende water niet in de kom komt, dan verwatert de chocolade! Breek de chocola in stukjes. De hitte van het kokende water tegen de metalen kom, zal de chocola langzaam doen smelten. Voeg op dit moment de geraspte sinaasappelschil toe aan de chocolade, mocht je dat lekker vinden.

Haal de (bijna) bevroren deegballetjes uit de vriezer. Dip ze een voor een in de gesmolten chocolade, zodat ze rondom bedekt zijn met een dun laagje. Leg de balletjes met chocolade terug op het bord met bakpapier, en zet de cookie dough pops terug in de vriezer tot je ze gaat eten.

Eet ze direct uit de vriezer (als je daarvan houdt), of laat ze gedurende een half uurtje iets ontdooien in de koelkast voor je ze serveert. Enjoy!

Cookie dough pops

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties