logo
RECEPT

Courgetti met gerookte zalm en roomkaas

Courgetti met gerookte zalm en roomkaas
INGREDIËNTEN

Wat zou je doen als ik je vertelde dat er pastagerechten bestaan die zó verantwoord zijn dat je ze elke dag, drie keer per dag zou kunnen eten? Ga er maar over nadenken, want ik vertel het je nu. HET KAN. Pasta, all day, every day. Eén kleine mits / maar: je maakt de pasta van groente.

– Courgette (courgettini met pesto & ricotta)

– Courgette (garnalenlinguine met venkel)

– Courgette (met kaas en spek)

Of probeer eens…

Courgette! Ditmaal met gerookte zalm en roomkaas. Wanneer je spaghetti maakt van courgette kun je het een briljante naam geven: courgetti. Klinkt ineens bijzonder Italiaans en pasta-ish, niet? Met dit recept maak je twee porties, goed als flinke lunch of lichte avondmaaltijd.

Courgetti met gerookte zalm en roomkaas

Bereidingswijze courgetti met gerookte zalm

Gebruik een spirelli snijder (kijk onderaan de pagina bij mijn Food Deals voor verkoopinfo!) om pasta te snijden van de courgette. Je gebruikt de snijder als een soort puntenslijper waar je de courgette in steekt.

Je kunt de courgetti kort blancheren. Hiervoor laat je de sliertjes 2 minuten in kokend heet water staan, en giet je ze vervolgens af. Zelf eet ik mijn courgetti overigens meestal gewoon rauw.

Snijd de gerookte zalm in driehoekige stukken en rol er kleine puntzakjes van. Ook leuk: vul de gerookte zalm met roomkaas!

Gebruik een theelepel om de roomkaas en kappertjes te verdelen over de pasta. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Eventueel kun je ook nog een schepje pesto genovese toevoegen.

Garneer met de verse basilicum.

Enjoy!

Courgetti met gerookte zalm en roomkaas

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties