INGREDIËNTEN
-
Courgette 1 stuks
-
Gerookte zalm 150 gram
-
Roomkaas 6 eetlepels
-
Kappertjes 2 eetlepels
-
Basilicum 1 takje, vers
Wat zou je doen als ik je vertelde dat er pastagerechten bestaan die zó verantwoord zijn dat je ze elke dag, drie keer per dag zou kunnen eten? Ga er maar over nadenken, want ik vertel het je nu. HET KAN. Pasta, all day, every day. Eén kleine mits / maar: je maakt de pasta van groente.
– Courgette (courgettini met pesto & ricotta)
– Courgette (garnalenlinguine met venkel)
– Courgette (met kaas en spek)
Of probeer eens…
Courgette! Ditmaal met gerookte zalm en roomkaas. Wanneer je spaghetti maakt van courgette kun je het een briljante naam geven: courgetti. Klinkt ineens bijzonder Italiaans en pasta-ish, niet? Met dit recept maak je twee porties, goed als flinke lunch of lichte avondmaaltijd.
Bereidingswijze courgetti met gerookte zalm
Gebruik een spirelli snijder (kijk onderaan de pagina bij mijn Food Deals voor verkoopinfo!) om pasta te snijden van de courgette. Je gebruikt de snijder als een soort puntenslijper waar je de courgette in steekt.
Je kunt de courgetti kort blancheren. Hiervoor laat je de sliertjes 2 minuten in kokend heet water staan, en giet je ze vervolgens af. Zelf eet ik mijn courgetti overigens meestal gewoon rauw.
Snijd de gerookte zalm in driehoekige stukken en rol er kleine puntzakjes van. Ook leuk: vul de gerookte zalm met roomkaas!
Gebruik een theelepel om de roomkaas en kappertjes te verdelen over de pasta. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Eventueel kun je ook nog een schepje pesto genovese toevoegen.
Garneer met de verse basilicum.
Enjoy!
SPECIAL FOODDEALS
INGREDIËNTEN
-
Courgette 1 stuks
-
Gerookte zalm 150 gram
-
Roomkaas 6 eetlepels
-
Kappertjes 2 eetlepels
-
Basilicum 1 takje, vers
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties