logo
RECEPT

Couscous met cherrytomaatjes, feta en granaatappelpitjes

230315164042couscousimage.jpg
INGREDIËNTEN

Als je een gezonde maaltijd wilt eten zijn salades altijd een GO. Zorg ervoor dat je salade goed is uitgebalanceerd door een koolhydraat- en eiwitbron er aan toe te voegen. Een klein beetje goede vetten kun je hier ook makkelijk aan toevoegen, door bijvoorbeeld een scheutje olijfolie of een paar amandelen. Maak deze couscoussalade de avond van te voren, zodat je hem de volgende dag als lunch kunt meenemen. Couscous is een graanproduct, wat rijk is aan koolhydraten en bevat daarnaast ook vezels, vitamine B en E en mineralen zoals ijzer, fosfor en zink. Three Girls, One Kitchen deelt het recept voor deze couscoussalade graag met ons.

Breng een laagje water met het bouillonblokje aan de kook en bereid de couscous volgens de verpakking.

 

Snijd de feta en de tomaatjes in stukjes.

 

Snijd de granaatappel door midden en verwijder de pitjes (dit kan makkelijk door met een pollepel op de granaatappel te kloppen) of gebruik verse of diepvries-granaatsappelpitjes. Laat deze laatsten wel van te voren ontdooien.

 

Roer de couscous met een vork los en maak het op smaak met munt, paprika, kurkuma, peper en zout.

 

Garneer het gerecht met de cherrytomaatjes, feta, granaatappelpitjes, een scheutje olijfolie en de pompoenpitten.

 

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties