
INGREDIËNTEN
Voor de couscoussalade
-
Couscous 335 gram
-
Groentebouillon 700 milliliter
-
Rode ui 1 stuks
-
Knoflook 2 teentjes
-
Aubergine 1/3
-
Cherrytomaatjes 10 stuks
-
Rucola 35 gram
-
Olijven 20 gram
-
Pijnboompitten 30 gram
-
Olijfolie 1 eetlepel
Voor de halloumi
-
Halloumi 400 gram
-
Citroen 1 stuks
-
Tijm 5 gram
-
Rozemarijn 5 gram
-
Honing 15 milliliter
Couscoussalade is één van onze favoriete en makkelijke go-to recepten. Snel klaar, gezond, voedzaam en ook nog eens super lekker! Plus: je kunt er volop mee variëren en het helemaal afstemmen naar jouw smaak. Zo kan je het eten als avondmaaltijd, lunch of bijgerecht en is het zowel (lauw)warm als koud lekker te eten! In dit artikel delen we een lekker recept voor een couscoussalade met knapperige groentes en gegrilde halloumi. Lees je mee?
Halloumi: wat is het?
De kans is groot dat je weleens van Halloumi gehoord hebt of er al menig recept mee gemaakt hebt. Halloumi is een Griekse kaassoort gemaakt van geitenmelk. Halloumi is een grillkaas die ook na het bakken of grillen stevig van structuur blijft. Dit komt door de specifieke eiwitstructuur van Halloumi waardoor het niet smelt als het verwarmt, maar wel een super lekker krokant korstje krijgt. Dit maakt het een ideaal kaasje om te grillen of bakken!
Ingrediënten couscoussalade met halloumi
(Recept voor 2-4 personen)
Voor de couscoussalade
335 gram couscous
700 ml groentebouillon
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1/3 aubergine
10 cherrytomaten
35 gram rucola
20 gram groene olijven
30 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vergine olijfolie
Voor de halloumi
400 gram halloumi
1 citroen
5 gram tijm
5 gram rozemarijn
15 milliliter honing
Bereidingswijze couscoussalade
Stap 1. Doe de couscous in een grote afsluitbare kom. Giet 700 milliliter groentebouillon bij de couscous zodat het 1 cm onder water staat. Stoom de couscous gaar door de kom af te sluiten. Geen deksel? Leg een omgekeerd bord op de kom met couscous en stoom in circa 10 minuten gaar.
Stap 2. Snijd de halloumi in plakken en marineer in honing, citroensap, tijm en rozemarijn. Laat 10-25 minuten staan. Snijd de aubergine in dunne plakken. Grill of bak de halloumi aan weerszijden in 3 minuten goudbruin en lekker zacht en knapperig. Grill of bak de aubergine samen met de halloumi.
Stap 3. Fruit de ui en knoflook in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in circa 1 minuut in dezelfde pan goudbruin. Houd deze goed in de gaten, want ze branden snel aan!
Stap 4. Voeg de gegrilde halloumi en aubergine toe aan de couscous. Voeg ook de ui, knoflook en geroosterde pijnboompitten toe aan de salade.
Stap 5. Snijd de cherrytomaten door de helft en verdeel over de salade. Voeg tot slot een handjevol rucola en de groene olijven toe aan je couscoussalade. Voilà, je salade is klaar!
Eet smakelijk!
Lekker? Probeer ook dit recept: spaghetti met pompoen, boleet en truffel
INGREDIËNTEN
Voor de couscoussalade
-
Couscous 335 gram
-
Groentebouillon 700 milliliter
-
Rode ui 1 stuks
-
Knoflook 2 teentjes
-
Aubergine 1/3
-
Cherrytomaatjes 10 stuks
-
Rucola 35 gram
-
Olijven 20 gram
-
Pijnboompitten 30 gram
-
Olijfolie 1 eetlepel
Voor de halloumi
-
Halloumi 400 gram
-
Citroen 1 stuks
-
Tijm 5 gram
-
Rozemarijn 5 gram
-
Honing 15 milliliter

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties