logo
RECEPT

Couscoussalade met feta, paprika, tomaat, rucola en hummus

Couscous salade verslaving vanaf nu present!
INGREDIËNTEN
Couscous salade
Tzatziki

Om heel eerlijk te zijn ben ik altijd een hele makkelijke kok geweest – als ik mezelf al zo mag noemen. Mede omdat ik vaak flying solo aan tafel zit, maak ik simpele rechttoe rechtaan maaltijden. Dankzij mijn creatieve huisgenoot Kelly is mijn horizon wat eigengemaakte gerechten betreft flink aan het verbreden. Ik heb namelijk het geluk dat zij af en toe een mooi smakend maaltje voor ons tweeën bereidt. Vandaag presenteer ik jullie mijn variant op haar couscous salade!

Couscous salade verslaving start nu!

Couscous salade met feta, paprika, tomaat, rucola en hummus

De voordelen van dit gerecht zijn eigenlijk eindeloos. Als je voor de speltcouscous kiest, zoals ik, heb je meteen een graan te pakken met weinig vet, veel vezels en een volle smaak. Door het toevoegen van veel verschillende groenten (nog meer vezels!), kom je ook meteen aan je dagelijkse dosis vitaminen. Zelf ben ik een groot fan van paprika. Het maakt je hap lekker knapperig! Vezel overkill dus. Je blijft lang verzadigd en je doet je darmen en de rest van je spijsverteringssysteem ook nog eens een plezier. Laatste positieve noot: past perfect in je vegetarische (vr)eetdag!

Hoe maak je het?

Aan dit simpele gerecht komt geen oven, keukenmachine of ander moeilijk gerei aan te pas. Het enige bijzondere wat je nodig hebt is een grote bak waarin je de salade kan roeren, een rasp en een knoflookpers.

  1. Kook de couscous (ik ging voor de biologische speltvariant) zoals op de verpakking staat
  2. Snijd in de tussentijd de tomaat en paprika in blokjes
  3. Schep de ingrediënten via de stoplicht manier om en om in de salade: paprika en tomaat eerst, daarna de scheppen hummus, en als laatste de rucola
  4. Kruimel de feta erdoorheen en voilà!

Om het gerecht extra lekker te maken, kun je er tzatziki saus op kwakken. Ga je voor gezond? Doorloop dan nog even onderstaand stappenplan en maak hem zelf:

  1. Mix de kwark met de olijfolie en knoflook
  2. Rasp daarna de komkommer erdoorheen
  3. Voeg wat peper toe naar smaak

Voordat je de saus serveert, proef hem zelf even. Zo weet je zeker dat hij de juiste verhoudingen heeft. Aan tafel!

Couscous salade verslaving start nu!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties