
INGREDIËNTEN
-
Mango 1
-
Cherrytomaatjes 5-10 stuks
-
Geitenkaas 100 gram
-
Spinazie (liefst babyspinazie) 25 gram
-
Rucola 25 gram
-
Pijnboompitten 30 gram
-
Couscous 150 gram
Ook in de herfst heb je wel eens zin in een salade. Zijn er geen lekkere mango’s beschikbaar, maar alleen keiharde exemplaren die worden ingevlogen uit Costa Rica? Kies dan voor perzik of ananas, eventueel uit blik. Je hoeft ook niet persé een combinatie van babyspinazie en rucola te gebruiken, een enkele slasoort is ook mogelijk. Dit hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor een klein hoofdgerecht voor twee personen.
Nodig voor de salade
(voor 2 personen als lunch of lichte avondmaaltijd)
150 gram couscous / parelcouscous
1 mango
100 gram geitenkaas
25 gram spinazie
25 gram rucola
30 gram pijnboompitten
Zo maak je couscoussalade
Laat de couscous wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tip: gebruik (groente)bouillon in plaats van water, om de couscous wat meer smaak te geven.
Snijd de mango in kleine stukjes en de cherrytomaatjes doormidden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en goudbruin kleuren.
Schep de couscous op een bord, samen met de salade. Breng de sla indien gewenst op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Verdeel de tomaatjes, het fruit en de in stukjes gebrokkelde geitenkaas erover. Strooi tot slot de pijnboompitten erover.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Mango 1
-
Cherrytomaatjes 5-10 stuks
-
Geitenkaas 100 gram
-
Spinazie (liefst babyspinazie) 25 gram
-
Rucola 25 gram
-
Pijnboompitten 30 gram
-
Couscous 150 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties