logo
RECEPT

Couscoussalade met veggies en chipolata worstjes

Couscoussalade met veggies en chipolata worstjes
INGREDIËNTEN
Voor de dressing

Vaak eet ik vegetarisch, maar soms heb ik gewoon ZIN. IN. VLEES. Sorry. Dat hoeft niet veel te zijn, 50 gram per persoon is prrrrima, maar de runderworstjes zijn gewoon té lekker als smaakmaker in deze couscoussalade. Liefst van dubbeldoelkoeien, die gelden als de meest duurzame variant van rundervlees die er bestaat (voor zover je vlees duurzaam kunt noemen): deze koeien hebben eerst een leven hebben gehad als melkkoe en daarna worden ze geslacht voor hun vlees. Google op ‘dubbeldoelkoe’ om te kijken waar je het bij jou in de buurt kunt vinden.

Couscoussalade met veggies en chipolata worstjes

Ingrediënten couscoussalade

(voor 2 personen)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze couscoussalade

Laat de couscous wellen in 175 ml bouillon. Ik gebruik altijd liever bouillon dan gewoon gekookt water, omdat het veel meer smaak geeft.

Maak de super simpele dressing door 3 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel citroensap. Hiervoor kun je ook balsamico azijn of bijvoorbeeld appelazijn gebruiken, als je dat lekker vindt. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de chipolata worstjes in een koekenpan in een scheut olijfolie. Als ze aan alle zijden verkleurd zijn (na een minuut of 8) haal je ze uit de ban.

Gebruik het bakvet van de worstjes om de courgette, wortels en paprika kort te bakken.

Snijd de worstjes in stukjes en bak die op het laatste moment nog even mee met de groenten.

Doe de gewelde couscous in een schaal en meng met de sla.

Verdeel het groentemengsel met de worstjes erover. Schep om.

Verdeel de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Tip: door zout en peper toe te voegen aan de dressing hoef je minder te gebruiken dan wanneer je het over de salade zelf zou strooien. Dat komt door de olijfolie in de dressing: die werkt als een soort ‘drager’ van zout en peper en verdeelt het heel goed door de hele salade.


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

Couscoussalade met veggies en chipolata worstjes

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties