
INGREDIËNTEN
-
Kokosmelk 200 milliliter
-
Water 200 milliliter
-
Boerenkool 75 gram
-
Kikkererwten 250 gram (uit blik, uitgelekt)
-
Witte kool 100 gram, in reepjes gesneden
-
Rode ui 1/2 stuks, gesnipperd
-
Wortel 75 gram, in dunne plakjes
-
Currypasta 2 eetlepels
Met boerenkool kun je meer dan je denkt. Ik gooi het graag door mijn smoothies, maar als dat iets te hard core is voor jou kun je boerenkool ook heel goed roerbakken. Het is een van mijn lievelingsgroenten want: lokaal, goedkoop, nu in het seizoen. Bovendien zit het boordevol calcium, vezels en vitamine C!
Met dit recept maak je 2-3 porties. Serveer de curry met een portie zilvervliesrijst. Als je niet goed weet wat een portie is, kijk dan eens naar je handen. Een portie gekookte rijst (of pasta, of couscous) voor één persoon moet qua volume ongeveer zo groot zijn als een balletje dat je in je handpalm houdt.
Verhit een eetlepel olijf- of kokosolie in een koekenpan of wok. Bak de rode uit een minuutje, samen met de currypasta.
Voeg de rest van de groenten toe aan de ui en roerbak een minuutje. Voeg de kokosmelk en het water toe en laat nog minimaal 8 minuten pruttelen. Voeg na een minuut of 5 ook de kikkererwten toe.
Garneer de curry eventueel nog met wat extra druppels kokosmelk en een paar pinda’s.
Serveer met de rijst en eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Kokosmelk 200 milliliter
-
Water 200 milliliter
-
Boerenkool 75 gram
-
Kikkererwten 250 gram (uit blik, uitgelekt)
-
Witte kool 100 gram, in reepjes gesneden
-
Rode ui 1/2 stuks, gesnipperd
-
Wortel 75 gram, in dunne plakjes
-
Currypasta 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties