logo
131213125606Recept67image.jpg
INGREDIËNTEN

Een ingrediëntenlijst waar maar twee producten op staan? Daar worden we blij van! Let wel op: havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenallergie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.

Vind je twee ingrediënten maar saai, dan kun je natuurlijk eindeloos variëren met toevoegingen. Meng bijvoorbeeld fijngemalen walnoten of amandelen door het deeg voor het de koelkast in gaat, of een handje cacao nibs.

Tip: Bekijk deze post met 6 gemakkelijke recepten voor havermout koekjes!

 

Bereidingswijze energierepen

 

Haal de pitten uit de dadels, snijd ze in kleine stukjes en laat ze ongeveer 10 minuten weken in 100 milliliter water.

 

Doe het mengsel in een keukenmachine of pureer met een staafmixer. Je moet een dadelpuree krijgen met de consistentie van appelstroop of dikke jam.

 

Voeg ongeveer een kwart van de havermout toe aan de dadelpuree en pureer verder. Wanneer de havermout is opgenomen voeg je de rest langzaam toe. Zorg dat je een heel klein beetje havermout overhoudt.

 

Vet een bakvorm of schaal met opstaande randen in met een klein beetje kokosolie of olijfolie, en bestrooi de vorm met het laatste restje havermout. Dit zorgt ervoor dat je energierepen minder aan de vorm vastplakken.

 

Verdeel de dadel-havermoutpuree over de schaal, zodat het overal ongeveer even dik is. Zet minimaal een uur in de koelkast. Haal de schaal vervolgens uit de koelkast en snijd de plak ‘deeg’ in kleine stukjes. Dit zijn je energierepen! Je kunt ze door een beetje havermout rollen om te zorgen dat ze wat minder plakkerig zijn.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties