logo
090914115843R135Image.jpg
INGREDIËNTEN

Het ziet eruit als een taartje, en eigenlijk is het dat ook gewoon. Deze snack is niet alleen lekker voor jezelf, als je in je remi op de bank zit, maar doet het bijvoorbeeld ook goed op een feestje. Let erop dat je voor de lactosevrije/vegan variant ook lactosevrije/vegan chocolade gebruikt.

 

Dit recept van My second breakfast is zo klaar, het enige wat je vooruit moet plannen is het in de koelkast zetten van de kokosmelk, zodat je de kokoscrème van het kokoswater kunt scheiden, net als bij het vegan chocolade-kersenijs. Sommige supermarkten of toko's verkopen ook kokoscrème, dan hoef je het dus niet van kokosmelk af te scheppen. Dit recept is goed voor ongeveer 10 hapjes.

Vermaal in een keukenmachine de hazelnoten en cacaopoeder met een snufje zout tot een fijne massa. Heel fijn malen of hakken met een scherp mes of in een vijzelf werkt ook. Zet dit even opzij.

 

Pulseer ook de dadels in de keukenmachine, zodat deze een dikke pasta vormen. Voeg hier het mengsel van hazelnoten en cacaopoeder aan toe, zodat je er balletjes van kunt kneden. Het mengsel blijft aan elkaar plakken als je er in knijpt, als dit niet zo is kun je een extra dadel toevoegen.

 

Rol balletjes van ongeveer 2 eetlepels van het mengsel en druk deze tot schijfjes plat om de basis van het hapje te vormen. Je kunt de schijfjes even in de koelkast zetten tot je ze gebruikt, maar ze kunnen ook op kamertemperatuur gebruikt worden.

 

Open het blik kokosmelk en haal de crème-achtige laag eruit met een lepel. Doe deze met de kokosbloesemsuiker in een mengkom en klop deze luchtig met een handmixer.

 

Maak torentjes van de dadelschijfjes met hier bovenop een dot kokoscrème. Garneer met bosbessen en chocoladesnippers.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties