logo
dadelballetjes
INGREDIËNTEN

Gebruik het liefst biologische en suikervrije pindakaas voor deze verwennerij. Kies voor zo plakkerig mogelijke dadels, dat geeft het beste resultaat. In plaats van pecannoten kun je ook heel goed walnoten of cashewnoten gebruiken. Go nuts! Laat je de noten liever volledig weg, voeg dan 3 of 4 extra dadels toe. Ook lekker: stukjes (pure) chocolade erdoor! Voeg die toe als je de pindakaas erdoor mengt. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een hoeveelheid van 6-10 balletjes, afhankelijk van de grootte.

Ingrediënten dadelballetjes

(Voor 6-10 balletjes)

100 gram dadels
35 gram pecannoten
2 eetlepels pindakaas
1,5 eetlepel kokosolie
3 eetlepels kokosschaafsel

Zo maak je de gezonde balletjes

Heb je een keukenmachine? Dan is het makkelijk. Doe alle ingrediënten behalve de kokos in de keukenmachine (zorg wel even dat de dadels ontpit zijn) en meng tot je een deeg hebt waar je balletjes van kunt rollen. Je kunt dit ook doen met een staafmixer. Voeg in dat geval een klein scheutje water toe, anders loopt de staafmixer vast. Heb je geen foodprocessor of staafmixer? Dan is de uitdaging groter – maar wij deden het ook zonder!

Wie geen keukenmachine heeft (zoals wij) moet 3 minuten (oké, 10 minuten) snijwerk verrichten. Ontpit de dadels en snijd ze in zo fijn mogelijk stukjes, door ze eerst in de lengte in dunne reepjes te snijden en die vervolgens overdwars in kleine blokjes te snijden.

Hak de pecannoten fijn en voeg ze toe aan de dadelstukjes. Hak samen ook nog even fijn, zodat ze goed mengen. Doe in een kom.

Voeg 2 eetlepels pindakaas toe en prak tot het goed gemengd is. Doe hetzelfde met de kokosolie. Als het goed is heb je nu een plakkerig, kruimelig mengsel.

Schep met een kleine lepel een hapje uit het beslag en rol er tussen je handen een balletje van. Druk goed samen, zodat het stevige balletjes worden. Ga door tot het beslag op is.

Strooi de geraspte kokos op een bord en rol elk balletje erdoor, zodat ze een jasje van kokos krijgen. Leg alle balletjes in een schaal en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, zodat ze echt stevig worden.

Eet smakelijk!

 

In de koelkast zijn deze balletjes 1-2 weken houdbaar, maar je kunt ze ook invriezen. Dan blijven ze wel een maand lang goed! Verdubbel (of doe eens gek: verdriedubbel) de hoeveelheden van dit recept om een voorraadje te maken.

dadelballetjes

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties