logo
RECEPT

Diner voor één: Pangasiusfilet met broccolistamppot

020914094802R132Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de stamppot

Vandaag gaan we niet uitgebreid staan koken. De stamppot maken we uiteraard zelf, maar deze vis gaan we niet zelf marineren. We kopen lekker makkelijk een pangasiusfilet die al voor je gemarineerd is. We know – niet helemaal Foodness, maar voor een keertje kan het geen kwaad.

 

Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet laat zien dat je met een kant-en-klaar gemarineerde vis evengoed een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Door verse stamppot te maken van broccoli voeg je evengoed vitaminen aan je maaltijd toe. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op 1 persoon. Als je een lactosevrij gerecht wil, vervang je de melk voor sojamelk of water.

Kook de aardappels tot ze gaar zijn. We gebruiken ze voor de puree, dus ze moeten goed gaar zijn.

 

Kook tegelijkertijd de broccoliroosjes 6-8 minuutjes tot ze gaar zijn.

 

Bak de pangasiusfilet aan beide kanten in 4 minuten gaar.

 

Ondertussen maken we de aardappelpuree af. Doe een scheutje melk bij de aardappels en stamp ze met een stamper. Zorg ervoor dat de puree een beetje smeuïg is, maar niet te nat. Begin met een klein beetje melk, je kunt beter extra melk toevoegen dan dat je meteen een te natte puree hebt.

 

Giet de broccoli af en roer de roosjes door de puree. Schep de puree op je bord en leg het stukje vis erbij. Sprenkel limoensap over de vis en stamppot. Breng ten slotte de puree op smaak met peper.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties