logo
DIY: Matcha Green Latte
INGREDIËNTEN

Nee, het is geen smoothie. Het is ook geen koffie. Een matcha green latte lijkt eigenlijk nog het meeste op groene thee met melk. En het is een hype, waar zelfs grote koffiemerken als Starbucks gretig op inspelen. Maar wat IS het nu eigenlijk, matcha? Nou, dat is niet zo ingewikkeld. Matcha is gewoon het poeder dat overblijft als je de blaadjes van groene thee helemaal fijn maalt. Dit poeder los je op in heet water om matcha thee te maken. Eigenlijk zet je dus gewoon thee van theeblaadjes, alleen drink je nu ook de fijn gemalen theeblaadjes op.

Om een matcha green latte te maken hoef je eigenlijk alleen maar wat (soja)melk toe te voegen aan de thee. Het enige nadeel aan die werkwijze is dat het groene matchapoeder niet altijd even goed mengt met de vloeistof. Mijn tip is daarom: klop eerst een klein beetje melk of water door het matchapoeder, en voeg de rest van de melk en het hete water pas toe wanneer dat eerste beetje een egaal papje is geworden. Je kunt voor dit opkloppen een garde gebruiken, maar een speciale matcha kwast van bamboe werkt het allerbest. Hiermee kun je overigens ook de melk opschuimen! Ik gebruikte voor mijn matcha green latte sojamelk van Alpro en matchapoeder van Joy of Matcha.

PS: met de code LOVEMATCHA20 krijgt iedereen 20% korting in de webshop van Joy of Matcha. Deze actie is slechts geldig tot 31 juli 2017, dus als je er gebruik van wil maken moet je snel zijn!

DIY: Matcha Green Latte

Bereidingswijze matcha latte

(voor 2 glazen)

Verhit de melk en het water in een pannetje tot het bijna kookt.

Klop het matchapoeder door een klein scheutje van het water, tot het poeder zo goed als opgelost is.

Meng het matcha papje met het water-melk mengsel. Blijf kloppen met de garde of je bamboe kwast tot er een laag schuim op je matcha latte zichtbaar wordt.

Tip: Als je een meer melk-achtige latte lekker vindt kun je ook een verdeling van 200 milliliter (soja)melk en 100 milliliter water aanhouden.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties