INGREDIËNTEN
Voor de brownie
-
Bier 75 milliliter, donker (bv. stout of roggebier)
-
Bloem 100 gram
-
Cacaopoeder 50 gram
-
Bakpoeder 1 theelepel (7 gram)
-
Roomboter 200 gram
-
Suiker 200 gram
-
Pure chocolade 300 gram
-
Eieren 4 stuks
-
Vanille extract 1/2 theelepel
-
Zout snufje
Extra's
-
Amandelen 4 eetlepels, fijn gehakt
-
Pure chocolade 4 eetlepels, fijn gehakt
-
Koffielikeur 50 milliliter (of whiskey)
Wat is er lekkerder dan een brownie? Een brownie met bier, natuurlijk! Ook wel een ‘dronken brownie’ genoemd. Voor dit recept meng je een glas donker bier door het beslag van je brownie. Voor de liefhebber: om er echte dronken brownies van te maken sprenkel je een paar eetlepels whisky of koffielikeur over de stukjes brownie, vlak voor het serveren.
Tip voor een extra dronken brownie
Ook heel erg lekker bij deze bier brownie is een slagroom die je opklopt met een scheut whisky of koffielikeur. Amaretto slagroom met een bier brownie, bijvoorbeeld. Wat wil een mens nog meer?
Bekijk ook: De 10 vreemdste snacks: placenta drankje, iemand?
Of: Vegan smeltende brownies met zeezout
Ingrediënten dronken brownie
Voor 12 – 18 stukjes
75 milliliter donker bier
100 gram bloem
50 gram cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
200 gram roomboter, gesmolten
200 gram suiker
300 gram pure chocolade, gesmolten
4 eieren
Vanille extract
Snuf zout
Extra’s:
4 eetlepels fijn gehakte amandelen
4 eetlepels fijn gehakte stukjes pure chocolade
50 milliliter whiskey of koffielikeur
Dronken brownie video
Zo maak je de bier brownie
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng alle natte ingrediënten: gesmolten chocola, gesmolten boter, eieren, vanille extract. Voeg als laatste het bier toe. Ik gebruik hier het liefst een mixer voor!
Meng nu de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, suiker.
Meng vervolgens de natte ingrediënten door de droge ingrediënten, tot je een homogeen beslag hebt.
Voeg eventueel nog wat extra’s toe: fijn gehakte amandelen, stukjes pure chocolade. Je kunt ook op dit moment die flinke scheut whiskey of koffielikeur aan het beslag toevoegen die in de ingrediëntenlijst staat, maar ik koos ervoor om dat pas na het bakken te doen. Op die manier is de cake ook nog geschikt voor mensen die geen alcohol drinken.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Schuif in de oven.
Bak de brownie 40-45 min op 180 graden Celsius.
Haal uit de oven, besprenkel indien gewenst met de koffielikeur (amaretto, Baileys en Tia maria zijn bv. erg lekker!) of whiskey en bestrooi de brownie met wat poedersuiker.
Eet direct, eventueel met een dot slagroom.
Yum!
INGREDIËNTEN
Voor de brownie
-
Bier 75 milliliter, donker (bv. stout of roggebier)
-
Bloem 100 gram
-
Cacaopoeder 50 gram
-
Bakpoeder 1 theelepel (7 gram)
-
Roomboter 200 gram
-
Suiker 200 gram
-
Pure chocolade 300 gram
-
Eieren 4 stuks
-
Vanille extract 1/2 theelepel
-
Zout snufje
Extra's
-
Amandelen 4 eetlepels, fijn gehakt
-
Pure chocolade 4 eetlepels, fijn gehakt
-
Koffielikeur 50 milliliter (of whiskey)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties