Eenpersoonsmaaltijd: Mexicaanse wrap met zalm, avocado en mais

INGREDIËNTEN
-
Veldsla 25 gram
-
Zalm 100 gram
-
Avocado 1/2 stuks, in blokjes
-
Mais 50 gram
-
-
Kwark 2 theelepels
-
Citroensap 1 theelepel
-
Ras el hanout 1 theelepel
Een nieuw recept voor één, boordevol gezonde vetten uit de zalm en avocado. Wist je dat avocado eigenlijk ook een heuse superfood is? De gezonde vetten in een avocado helpen om je cholesterol te verlagen, door het slechte cholesterol LDL te verhalen en het goede cholesterol HDL te verhogen. De omega-3 vetzuren verminderen dus de kans op cardiovasculaire ziekten (afwijkingen die te maken hebben met hart en bloedvaten) en zijn daarnaast goed voor je hart en hersenen. Hier lees je nog meer goeds over deze super vrucht.
Om een glutenvrij gerecht te maken is het belangrijk dat je glutenvrije maistortilla's gebruikt. Die zijn o.a. bij Xenos te koop (van het merk Cantina Mexicana).
Smeer een theelepel kwark op de wrap. Verdeel de mais, avocado en veldsla erover. Voeg eventueel nog een romatomaatje toe, voor de kleur.
Bestrooi de zalmfilet met de ras el hanout, zout en peper en verhit een theelepel olijf- of kokosolie in een koekenpan.
Bak de zalm gaar, ongeveer 2-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van je filet. De binnenkant moet nog iets glazig zijn – er is geen grotere zonde dan een mooie zalmfilet zo ver bakken dat hij droog wordt!
Leg de zalm op je wrap en salade. Besprenkel met het citroensap en serveer met een dot kwark.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Veldsla 25 gram
-
Zalm 100 gram
-
Avocado 1/2 stuks, in blokjes
-
Mais 50 gram
-
-
Kwark 2 theelepels
-
Citroensap 1 theelepel
-
Ras el hanout 1 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties