logo
RECEPT

Eenpersoonsmaaltijd: Mexicaanse wrap met zalm, avocado en mais

220814110045zalmimage.jpg
INGREDIËNTEN

Een nieuw recept voor één, boordevol gezonde vetten uit de zalm en avocado. Wist je dat avocado eigenlijk ook een heuse superfood is? De gezonde vetten in een avocado helpen om je cholesterol te verlagen, door het slechte cholesterol LDL te verhalen en het goede cholesterol HDL te verhogen. De omega-3 vetzuren verminderen dus de kans op cardiovasculaire ziekten (afwijkingen die te maken hebben met hart en bloedvaten) en zijn daarnaast goed voor je hart en hersenen. Hier lees je nog meer goeds over deze super vrucht

 

Om een glutenvrij gerecht te maken is het belangrijk dat je glutenvrije maistortilla's gebruikt. Die zijn o.a. bij Xenos te koop (van het merk Cantina Mexicana).

Smeer een theelepel kwark op de wrap. Verdeel de mais, avocado en veldsla erover. Voeg eventueel nog een romatomaatje toe, voor de kleur.

 

Bestrooi de zalmfilet met de ras el hanout, zout en peper en verhit een theelepel olijf- of kokosolie in een koekenpan. 

 

Bak de zalm gaar, ongeveer 2-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van je filet. De binnenkant moet nog iets glazig zijn – er is geen grotere zonde dan een mooie zalmfilet zo ver bakken dat hij droog wordt!

 

Leg de zalm op je wrap en salade. Besprenkel met het citroensap en serveer met een dot kwark.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties