logo
RECEPT

Eiwitrijke energiereep met dadel (voor na het sporten)

121114134243energiereep.jpg
INGREDIËNTEN

Deze energierepen zijn stúkken gezonder dan een Mars of Snickers, en je maakt ze gewoon zelf. Bedenk dat dadels wel een (natuurlijke) bron van suikers zijn: omdat ze gedroogd zijn bevatten ze meer suiker dan je denkt. Eet er dus geen 38 ’omdat ze gezond zijn’, want dan word je er alsnog dik van! Kies het liefst voor lekkere zachte dadels, niet van die (goedkopere) drogere dadels; dan vallen je repen sneller uit elkaar. Eet je notenvrij? Vervang de walnoten dan door 75 gram havermout. Met dit recept maak je ongeveer 10 beschaafde porties.

 

Wist je dat hennepzaad een hele goede bron van eiwitten is? Zeker als je veel sport is het verstandig om veel eiwitten te eten, omdat die nodig zijn voor het herstel en de opbouw van je spieren. Als je er echt een eiwitrijke reep van wilt maken kun je de hoeveelheid hennepzaad makkelijk verdubbelen of verdriedubbelen – laat in dat geval de chiazaadjes weg. Eet de reep bij voorkeur binnen 30 minuten na je workout, omdat je lichaam dan schreeuwt om voeding die je helpt met herstellen.

Meng alle ingrediënten behlave de kokosolie in een keukenmachine. Heb je die niet? Snijd dan de dadels zo fijn mogelijk met een scherp mes. Ga voor blokjes van een kubieke millimeter – of nog kleiner! Als het goed is wordt het een plakkerige bende, waar je de zaden en fijngehakte stukjes walnoot doorheen kun hakken.

 

Roer / prak de kokosolie door het mengsel. Bedek een ovenschaal of diep bord met een velletje plastic folie. Leg het dadel-notenmengsel erin en druk goed aan met je handen of met de achterkant van een lepel. Hoe harder je duwt, hoe steviger de repen worden. Bedek de bovenkant ook met een velletje plastic folie indien nodig; soms wordt het anders een plakkerige bende. Zet de ovenschaal minimaal twee uur in de koelkast.

 

Haal de ovenschaal uit de koelkast en snijd de dadel-notenplak in 10 reepjes. Verpak eventueel afzonderlijk in plastic folie, om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Bestrooi indien gewenst met kokosschaafsel.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties