logo
RECEPT

Energierepen van crunchy ontbijtgranen, dadels & noten

Energierepen van crunchy ontbijtgranen, dadels & noten

Wanneer ik ’s ochtends echt haast heb, dan heb ik eigenlijk geen tijd om te ontbijten. Dan moet ik iets hebben dat ik mee kan grissen en in mijn tas kan gooien, om later op een rustig moment ergens op te peuzelen. Zoals een zelfgemaakte energiereep! Met de hoeveelheden in dit recept maak je 12 – 14 energiereepjes, waarvan ik er 2 of 3 eet als ontbijt. Het liefst maak ik dit recept dubbel, zodat je in één keer heel veel hebt. Je kunt ze namelijk bewaren in de vriezer. Altijd iets lekkers op voorraad!

Energierepen van crunchy ontbijtgranen, dadels & noten

Omdat het vullend genoeg moet zijn maakte ik deze repen met ontbijtgranen, dadels, hazelnoten en macademianoten. De crunchy ontbijtgranen die ik gebruikte zijn van Bolletje, in de smaak Cranberry & Bosbessen. Ja, die bevatten suiker (6,8% om precies te zijn), maar dat zijn er wel een stuk minder dan vergelijkbare cruesli’s van andere merken. Verder voeg ik geen zoetmakers toe. Geen honing, geen suiker, geen zoetstoffen. Het fruit (de dadels en de cranberry en bosbes in de muesli) zijn al zoet genoeg!

Energierepen van crunchy ontbijtgranen, dadels & noten

Bereidingswijze energierepen

Laat de kokosolie smelten door het kort te verwarmen.

Meng alle ingrediënten in de kom van een food processor of keukenmachine.

Pulseer tot alles grof gemengd is. Ik houd er zelf van als je nog iets van de crunch van de granen blijft proeven!

Bedek een ondiepe bakvorm (ik gebruikte een lasagneschaal) met wat plastic folie. Verdeel het mengsel erover en druk aan tot je een plaat krijgt die overal even dik is; tussen de 1,5 en 2 centimeter dikte vind ik zelf het lekkerst.

Zet de bakvorm in de koelkast (15 min) of vriezer (5 min), zodat de kokosolie hard kan worden en de plaat waar je reepjes van gaat snijden straks steviger is.

Haal de bakvorm uit de koelkast en lift de plaat van je ‘beslag’ eruit. Door het plastic kan je hem makkelijk loshalen!

Snijd de plaat in reepjes met een scherp mes. Duw de reepjes vervolgens iets mooier in vorm met je handen.

Tip: om ze makkelijker te bewaren zonder dat ze aan elkaar plakken kun je er stukjes bakpapier tussen leggen. Op die manier stapel je ze heel makkelijk op in een bewaardoos, die je vervolgens in de vriezer zet. Handig!

Energierepen van crunchy ontbijtgranen, dadels & noten

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties