Falafel pizza met hummus/tahini dressing (vegan) – 450 kcal per portie!

INGREDIËNTEN
-
Pizza bodem bloemkool (Magioni) 1 stuks
-
Falafel burger BOON 2 stuks (80 gram per stuk)
-
Romaine sla 1 kropje
-
Courgette 1 stuks, in plakken en gegrild
-
Puntpaprika 1/2 stuks, in ringetjes
-
Sojayoghurt 4 eetlepels
Voor de saus
-
Hummus 3 eetlepels
-
Tahin 1 eetlepel
-
Sambal 1/2 theelepel
-
Citroensap 1 eetlepel
Pizza kun je combineren met álles, zo bewijst deze falafel pizza. De bodem bestrijk je met wat soja- of amandelyoghurt met zout en peper, daarop komen stukjes falafel met gegrilde courgette. Om het af te maken maakte ik een sausje van hummus, tahini en citroensap, dat je samen los klopt en als smaakmaker over de falafel pizza verdeelt. Om je vingers bij af te likken! En toevallig bevat deze pizza per portie nog geen 450 kilocalorieën per portie. Let op: dat geldt alleen als je de pizza deelt, dus een halve pizza per persoon rekent als portie. Oh, bovendien is ‘ie ook nog eens volledig plantaardig.
Mocht je interesse hebben in Het Pizza Dieet waarbij je 3x per dag pizza kunt eten én ongeveer 1500 kilocalorieën per dag binnen krijgt én lekker veel groenten eet, al dan niet verstopt in pizza bodems? Kijk dan hier – ook voor mijn ontbijtrecept met fruitpizza!
Ingrediënten falafel pizza
(voor 2 porties)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze falafel pizza
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bak de pizzabodem in 10 minuten gaar en knapperig in de oven.
Verhit in de tussentijd een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de falafel burgers gaar en goudbruin. Snijd daarna in stukjes.
Snijd de courgette in verticale linten (bv. met een kaasschaaf) en gril de plakken gaar in een minuut of twee.
Was de paprika en romaine sla en scheur of snijd ze allebei in stukken.
Roer de amandelyoghurt even los met wat zout en peper. Smeer op de pizzabodems als basis saus.
Beleg beide pizza’s met de romaine sla, in stukjes gesneden falafel burger, paprika.
Roer 3 eetlepels hummus los met 1 eetlepel tahini, 1 eetlepel citroensap en indien gewenst wat sambal. Breng indien nodig nog verder op smaak met zout & peper. Verdeel deze dressing over de beide pizza’s.
Eet smakelijk!
Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!
Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!
INGREDIËNTEN
-
Pizza bodem bloemkool (Magioni) 1 stuks
-
Falafel burger BOON 2 stuks (80 gram per stuk)
-
Romaine sla 1 kropje
-
Courgette 1 stuks, in plakken en gegrild
-
Puntpaprika 1/2 stuks, in ringetjes
-
Sojayoghurt 4 eetlepels
Voor de saus
-
Hummus 3 eetlepels
-
Tahin 1 eetlepel
-
Sambal 1/2 theelepel
-
Citroensap 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties