logo
RECEPT

Favo digestief: After dinner koffie met Licor 43 Orochata (nieuw!)

Licor 43 Orochata
INGREDIËNTEN

Sommige smaken en geuren brengen meteen bepaalde herinneringen boven. Kaarsvet ruikt naar de kerstboom van vroeger waar mijn moeder altijd echte kaarsjes in wilde laten branden (lekker brandveilig, enzo), hooi ruikt naar het konijnenhok van Clea (vraag me niet waarom mijn konijn zo heette – lang verhaal). Op eenzelfde manier koppel ik de geur van de likeur Licor 43 eigenlijk automatisch aan mijn zusje, omdat het jarenlang haar lievelingslikeur was (en eigenlijk nog steeds is). Wanneer ik de koffielikeur ruik zit ik daardoor meteen in gedachten in Amersfoort (waar mijn zusje en ik vandaan komen, waar die blijkbaar vuurvaste kerstboom stond en waar Clea’s hok was) en roepen mijn ouders dat we wel op tijd terug moeten zijn uit de stad. Wat we natuurlijk nooit deden. Ahh, memories

Maar goed, soms is het tijd voor nieuwe herinneringen. Net zoals ook klassiekers soms een nieuwe impuls verdienen. Ik besloot twee vliegen in één klap te slaan: met de nieuwe smaakvariant van Licor 43 die ‘Licor 43 Orochata‘ heet ging ik een avondje brainstormen met zusjelief over de beste manier om die nieuwe variant te drinken. En we gingen Gilmore Girls kijken. En pizza eten. Maar dat terzijde.

20161213_103346_hdr

(Hierboven zie je Licor 43 Orochata puur – zonder espresso)

Voor een nieuwe signature drink moet je natuurlijk uitgaan van de basis: in dit geval de Licor 43 Orochata. Die is gemaakt van aardamandelen; dat is dus iets anders dan de ‘gewone’ amandel, en ze worden in het Spaans Horchata de Chufa genoemd). Van die aardamandelen kun je melk maken, net als van gewone amandelen. Voeg daar een snufje kaneel en een vleugje citrus aan toe en je hebt Horchata, een traditionele drank uit Zuid-Spanje. Op deze drank is de Licor 43 Orochata gebaseerd, dus het is zoet, licht en vol Mediterrane smaken.

Waar combineer je dat mee? Tja, dat vonden wij dus ook lastig. Als een drank al zo compleet is moet je de rest vaak simpel houden. Omdat Orochata ijskoud het lekkerst is bedachten we een ijskoffie als digestief: ijsklontjes, espresso en Licor 43 Orochata. Kijk, dat is nog eens makkelijk ‘koken’. Zelf proeven? Je kunt Licor 43 Orochata o.a. kopen bij Gall & Gall.

Licor 43 Orochata

Bereidingswijze Licor 43 Orochata-koffie

Verdeel de ijsblokjes over twee glazen.

Schenk de Licor 43 Orochata over de ijsblokjes. Tip: bewaar de fles in de koelkast of vriezer.

Zet twee kopjes sterke espresso en laat ze afkoelen.

Giet de espresso uit over de glazen. Nog een tip: giet de espresso langzaam over de bolle kant van een lepel, dan blijft de koffie als een donkere laag op de rest van je drankje liggen en krijg je een mooie kleurschakering.

Serveer & drink direct.

Cheers!

20161213_104445_hdr

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 


REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties