logo
RECEPT

#Foodporn banaan-Nutella pannenkoekjes

080615145326nutellaimg.jpg
INGREDIËNTEN

Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat het idee voor deze banaan-Nutella pannenkoekjes briljanter was dan de uitvoering. Het is namelijk nog behoorlijk lastig om banaan-ei pannenkoekjes te maken met een vulling, omdat het beslag niet zulke ontzettende stevige pannenkoeken geeft. Maarrr, oefening baart kunst!

Mijn methode: bak twee vuistgrote pannenkoekjes tegelijk in een pan met een goede anti-baaklaag (dat is essentieel!). Schep zodra het beslag begint te stollen een lepel Nutella op een van de pannenkoekjes, laat een klein beetje smelten en smeer het uit. Wip vervolgens het andere pannenkoekje als een sandwich op het Nutella pannenkoekje, en bak het hele gevaarte nog een minuutjes zodat het één geheel wordt. Voila!

Tip: Maak met gezonde Nutella voor een gezondere variant – hoewel er niets mis mee is om nu en dan te indulgen. Dit recept is goed voor één portie.

banaan nutella pannenkoek

Ingrediënt

(voor 2 pannenkoeken of 4 kleintjes)

1 banaan
1 ei
1 eetlepel Nutella

Bereidingswijze

Prak de banaan fijn met een vork en voeg het ei toe. Meng tot je een beslag hebt zonder al te grote klontjes en voeg een snufje zout toe.

Verhit een theelepel olijf- of kokosolie in een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag).

Schep met een grote lepel de helft van het beslag in de pan. Bak twee vuistgrote pannenkoekjes tegelijk. Schep zodra het beslag begint te stollen een lepel Nutella op een van de pannenkoekjes, laat een klein beetje smelten en smeer het uit. Wip vervolgens het andere pannenkoekje als een sandwich op het Nutella pannenkoekje, en bak het hele gevaarte nog een minuutjes zodat het één geheel wordt. 

Herhaal met de andere helft van het beslag.

Serveer met vers fruit, zoals bosbessen of aardbeien. Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties