INGREDIËNTEN
-
Melk 250 ml
-
Ei 2 stuks
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
-
Honing 2 eetlepels
-
Brood 4 sneetjes (liefst meergranen)
-
Leev bio muesli vezelrijk 75 gram
Een klassieker, en voor mij een perfect zondagochtend ontbijt: wentelteefjes, in het Engels aangeduid als French Toast. Om wentelteefjes te maken laat je (oud) brood weken in een soort beslag van melk en ei, liefst met een fikse snuf kaneel. Vervolgens bak je de boterhammen in de koekenpan et voila: wentelteefjes!
Variatietip: Omdat ik zelf wel van een beetje crunch houd (anders wordt het zo’n baby hapje) voeg ik graag een beetje muesli of granola toe aan het beslag. In dit recept gebruikte ik de glutenvrije en biologisch muesli van Leev (o.a. verkrijgbaar bij AH). Zo voeg je ook op een slimme manier wat extra vezels toe aan je ontbijt, zodat het langer een verzadigend gevoel geeft! Pssst: in de nieuwste Healthbox vind je ook een product van Leev: de glutenvrije en biologisch quinoa-chocolade muesli. Ook héél erg lekker, kan ik je vertellen 🙂
Ingrediënten wentelteefjes
Voor 2 personen als ontbijt
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze wentelteefjes
Klop de eieren los met de melk en het kaneelpoeder.
Wentel de boterhammen één voor één door het beslag.
Verhit een scheutje olijfolie, kokosloie of een beetje roomboter in een koekenpan.
Bak de wentelteefjes in een paar minuten goudbruin aan beide kanten. Ze zijn klaar als het beslag volledig gestold is, en er dus geen plakkerige of vloeibare stukken meer zijn!
Serveer met vers fruit en wat poedersuiker.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Melk 250 ml
-
Ei 2 stuks
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
-
Honing 2 eetlepels
-
Brood 4 sneetjes (liefst meergranen)
-
Leev bio muesli vezelrijk 75 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties