logo
RECEPT

French toast (wentelteefjes) met fruit en muesli

French toast (wentelteefjes) met fruit en muesli
INGREDIËNTEN

Een klassieker, en voor mij een perfect zondagochtend ontbijt: wentelteefjes, in het Engels aangeduid als French Toast. Om wentelteefjes te maken laat je (oud) brood weken in een soort beslag van melk en ei, liefst met een fikse snuf kaneel. Vervolgens bak je de boterhammen in de koekenpan et voila: wentelteefjes!

Variatietip: Omdat ik zelf wel van een beetje crunch houd (anders wordt het zo’n baby hapje) voeg ik graag een beetje muesli of granola toe aan het beslag. In dit recept gebruikte ik de glutenvrije en biologisch muesli van Leev (o.a. verkrijgbaar bij AH). Zo voeg je ook op een slimme manier wat extra vezels toe aan je ontbijt, zodat het langer een verzadigend gevoel geeft! Pssst: in de nieuwste Healthbox vind je ook een product van Leev: de glutenvrije en biologisch quinoa-chocolade muesli. Ook héél erg lekker, kan ik je vertellen 🙂

French toast (wentelteefjes) met fruit en muesli

Ingrediënten wentelteefjes

Voor 2 personen als ontbijt

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze wentelteefjes

Klop de eieren los met de melk en het kaneelpoeder.

Wentel de boterhammen één voor één door het beslag.

Verhit een scheutje olijfolie, kokosloie of een beetje roomboter in een koekenpan.

Bak de wentelteefjes in een paar minuten goudbruin aan beide kanten. Ze zijn klaar als het beslag volledig gestold is, en er dus geen plakkerige of vloeibare stukken meer zijn!

Serveer met vers fruit en wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

French toast (wentelteefjes) met fruit en muesli

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties