logo
Knolselderij frietjes
INGREDIËNTEN

De enige inspanning die voor deze groentefrieten vereist is, behelst het schoonmaken van de knolselderij en vervolgens het snijden van de frieten. Zorg dat alle frieten van ongeveer dezelfde dikte zijn, zodat ze gelijk garen.

Eet ze het liefst met zelfgemaakte mayonaise, waarvoor je 2 eidooiers, 1 theelepel citroensap en 1/2 theelepel mosterd mixt met de staafmixer. Druppel daar vervolgens druppel voor druppel 180 ml olijfolie aan toe en blijf mixen. Zorg dat de oven of airfryer goed is voorverwarmd en voila!

TIP: Deze knolselderij friet is heerlijk om te combineren met een New York Style burger (ook vega & vegan recept).

Knolselderijfrietjes

Bereidingswijze van knolselderij frietjes uit de oven

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
 2. Maak de knolselderij schoon: snijd alle stukken schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn. Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frieten krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.
 3. Schik de frieten op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder over de frieten en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidenolie. Zorg dat de frieten zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen. Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter.
 4. Bak 25 minuten in de oven, tot de frieten verkleurd en enigszins knapperig zijn. Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.

Alternatief: knolselderij friet uit de airfryer

Knolselderij frietjes kun je ook heel goed maken met een airfryer in plaats van in een oven. Hiervoor maak je de knolselderij ook eerst schoon (zie bovenstaande bereidingswijze). Daarna doe je ze niet in de oven, maar in de airfryer. Zo’n 15 – 20 minuten is voldoende, op 180 graden.

Check voor de zekerheid na 10 minuten bakken of het niet te hard gaat. Schudt de frietjes om zodat ze aan alle kanten goed knapperig worden. Zien ze er al goed uit na 10 minuten? Bak dan nog 5 minuutjes. Kunnen ze je niet krokant genoeg zijn? Bak dan nog 10 minuten.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Mieke says: 19th mrt 16 10:40 am

  Ik maakte al enkele keren knolselderfrietjes of pastinaakfrietjes maar telkens zijn ze redelijk slap en niet krokant. Kan dit ook aan de ovenstand liggen?

  • Claartje says: 19th mrt 16 10:40 am

   Hoi Mieke,

   Dat kan er inderdaad mee te maken hebben; hoe ‘droger’ de oven bakt, hoe krokanter de frietjes worden. Ook helpt het om de frieten niet de dik te snijden; hoe dunner, hoe krokanter. Ik heb ook weleens gehoord dat je ze voor het bakken kort kunt wentelen in bloem en/of bakpoeder en/of maizena, maar dat heb ik zelf nooit geprobeerd… Succes 🙂