logo
RECEPT

‘Frietjes’ van sperziebonen met Parmezaanse kaas

‘Frietjes’ van sperziebonen met Parmezaanse kaas
INGREDIËNTEN

Frietjes gemaakt van groenten. Friet van sperziebonen! Geloof me: het eten van groenten was nog nooit zo leuk. Je bakt ze in de oven en besprenkelt ze alleen met wat olijfolie, dus er zitten een stuk minder vetten in dan in gewone frietjes én een stuk meer voedingsstoffen. Win-win! Zelf eet ik ze het liefst met truffelmayonaise, maar een iets slankere variant maak je door bijvoorbeeld wat yoghurt te mengen met een drupje honing, wat citroensap, zout en peper.

Bekijk ook: Friet van knolselderij‘Frietjes’ van sperziebonen met Parmezaanse kaas

Ingrediënten

(Voor 6 personen als bijgerecht)

400 gram sperziebonen
3 eetlepels bloem
50 gram Parmezaanse kaas
2 eieren
100 gram paneermeel

Bereidingswijze friet van sperziebonen

(Voor 4 personen als bijgerecht)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de sperziebonen en snijd de steeltjes eraf.
Tip: als je niet van beetgare boontjes houdt maar ze juist graag zacht wilt hebben, dan kun je de boontjes het beste van tevoren alvast 5 minuten koken. Je ‘frietjes’ zijn dan wel wat slapper dan normale frietjes. Voor beetgare boontjes hoef je geen kooktijd van tevoren te rekenen, dan rooster je de sperziebonen gaar in de oven.

Recept 9 fijne bonen_3
Klop het ei los in een diep bord.
Stort de bloem in een diep bord, en het paneermeel in een ander diep bord. Roer de Parmezaanse kaas door het bord met het paneermeel.
Haal de bonen per handvol eerst door het bord met de bloem (stap 1). Haal de bebloemde bonen vervolgens kort door het ei (stap 2), en daarna door het bord met het paneermeel met kaas (stap 3).
Leg de bonen vervolgens verspreid over een met bakpapier beklede ovenplaat. Herhaal de hiervoor genoemde stappen met een tweede handvol sperziebonen, tot alle sperziebonen op zijn. Sprenkel er een beetje olijfolie overheen.
Bak in 10 minuten gaar in de oven op 180 graden Celsius, tot de ‘frietjes’ goudbruin verkleurd zijn.

Serveertip: Geef er rundertartaartjes bij, plus een groene salade met een vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn en olijfolie.

‘Frietjes’ van sperziebonen met Parmezaanse kaas

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties