Frisse quinoasalade met mais en limoendressing
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 190 gram
-
Mais van 1 kolf
-
Limoensap 2 eetlepels
-
Knoflook 1-2 teentjes
-
Extra vierge olijfolie 125 milliliter
-
Zeezout naar smaak
-
Zwarte peper naar smaak
-
Komkommer 1 stuks
-
Cherrytomaatjes 2 handjes
-
Platte peterselie 1 handje
-
Munt 1 handje
Quinoa kennen we inmiddels wel. Het is een lekker pseudograan, maar ook een gezond ingrediënt voor een salade, zoals in dit recept. Culinary Chase maakt er een kruidige en frisse salade van, die zowel warm als koud lekker is. Je kunt overigens eindeloos variëren met quinoa, dus probeer ook vooral onze quinoarisotto eens, of deze quinoasalade met kipdrumsticks.
Breng de quinoa met 300 milliliter water (of bouillon; dit geeft de quinoa meer smaak) aan de kook, en laat het dan zo’n 10 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en laat met deksel erop 5 minuten rusten.
Meng limoensap, knoflook en olijfolie tot een geheel. Breng het met zout en peper op smaak.
Doe de quinoa in een schaal en voeg de komkommer, tomaten, maïs en kruiden toe.
Meng de dressing door het gerecht.
Eetsmakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 190 gram
-
Mais van 1 kolf
-
Limoensap 2 eetlepels
-
Knoflook 1-2 teentjes
-
Extra vierge olijfolie 125 milliliter
-
Zeezout naar smaak
-
Zwarte peper naar smaak
-
Komkommer 1 stuks
-
Cherrytomaatjes 2 handjes
-
Platte peterselie 1 handje
-
Munt 1 handje
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties