logo
RECEPT

Frittata met champignons

070214144221frittataimage.jpg
INGREDIËNTEN

In feite is frittata niets anders dan een mooie Italiaanse naam voor een omelet, want het hoofdingrediënt is ei. Vaak worden er ook blokjes aardappel en vlees aan toegevoegd, maar dat doen we hier bij Foodness lekker niet. Houd het licht maar toch vullend door je frittata te verrijken met champignons, courgette en Parmezaanse kaas. De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende als lichte lunch voor twee personen, maar als je trek hebt kun je het ook in je eentje weg werken!

 

Voor een lactosevrije variant laat ze die Parmezaanse kaas weg, of gebruik je een hele oude, harde kaas – die zijn over het algemeen ook zo goed als lactosevrij.

 

Dit recept is een variatie op de frittata met paddenstoelen van Pauline Weuring uit het Voedselzandloperkookboek (een aanrader!) maar in plaats van alleen maar paddenstoelen en zachte geitenkaas kies ik voor een combi met champignons, courgette en lekker zoute Parmezaanse kaas. Extra weetje uit het Voedselzandloperkookboek: Paddenstoelen bevatten stoffen die het immuunsysteem stimuleren. Artsen in Japan schrijven ze daarom zelfs voor aan kankerpatiënten, omdat je lichaam met behulp van paddenstoelen beter kankercellen kan opruimen.

Klop de eieren los met de amandelmelk of sojaroom en snufje zout en peper. 

 

Was de courgette en snijd hem in kleine blokjes of stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze ook in kleine blokjes of stukjes. 

 

Verhit een eetlepel olijf- of kokosolie in een koekenpan en bak de courgette en champignons vijf minuten, al omscheppend. Als je het lekker vind kun je ook een teen knoflook uitpersen en meebakken.

 

Giet het eimengsel in de koekenpan en verdeel het over de paddenstoelen. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas over het eimengsel. Laat de frittata minstens 10 minuten op laag vuur bakken. 

 

Je kunt de frittata na 10-15 bakken proberen om te keren, maar mijn ervaring is dat hij dan vaak breekt. Een andere optie is de koekenpan kort onder de grill van de oven te zetten, zodat de bovenkant ook goed gaar wordt en de kaas smelt. Zet de frittata daarom met koekenpan en al (let op dat je geen koekenpan met plastic handvat gebruikt: dat kan smelten!) in de oven, onder de grill. Bestrooi hem van tevoren met de tweede helft van de Parmezaanse kaas en laat 3-5 minuten staan onder de grill. Blijf erbij, want het kan ineens hard gaan.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties