Frittata van zoete aardappel met geitenkaas
INGREDIËNTEN
-
Zoete aardappel 1 stuks (160 gram)
-
Rode ui 1 stuks (klein)
-
Knoflook 1 teentje
-
Eieren 7 stuks
-
Geitenkaas 50 gram (met honing)
Dat frittata een chique woord voor omelet is weten we intussen wel, maar op de een of andere manier klinkt het gewoon 10 keer lekkerder. Anyway, vandaag maken we dit recept van Healthyfans, een chique ontbijt voor chique dames en heren. Met de hoeveelheid van de ingrediënten maak je een ontbijt voor twee personen.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de rode ui in dunne ringen en de zoete paprika in reepjes. Tot slot snijd je de courgette in hele kleine blokjes (echt heel klein!).
Bak de zoete aardappel, ui en geperste knoflook in een klein beetje olijf- of kokosolie in 5 minuten goudbruin.
Verdeel de zoete aardappel en ui over twee kleine ovenschalen. Bak vervolgens de courgette en paprika kort en verdeel ook over de twee schalen.
Splits twee eieren, hoe je dit gemakkelijk kunt doen zie je hieeerrr. Klop de 5 hele eieren samen met de 2 eiwitten en voeg zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe. De twee eidooiers kun je gebruiken voor deze zelfgemaakte maynaise, weggooien is zonde!
Giet het eimengsel over de twee schalen en kruimel er geitenkaas over.
Bak de frittata’s ongeveer 25 minuten, of totdat de kern gaar is.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Zoete aardappel 1 stuks (160 gram)
-
Rode ui 1 stuks (klein)
-
Knoflook 1 teentje
-
Eieren 7 stuks
-
Geitenkaas 50 gram (met honing)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties