Fruitige & vullende salade met spinazie, brie, frambozen, vijgen en veldertjes

INGREDIËNTEN
-
Spinazie 4 handjes, gewassen
-
HAK veldertjes 100 gram, uitgelekt
-
Brie 100 gram
-
Frambozen 50 gram
-
Vijgen 2 stuks, vers & in partjes
-
Granaatappelpitten 2 eetlepels
Voor de dressing
-
Olijfolie 3 eetlepels
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
-
Honing 1 theelepel
Heb je ook altijd na het eten van een salade binnen anderhalf uur alweer trek? Een handige truc die ik zelf vaak gebruik, is het toevoegen van bonen of peulvruchten. Vol vezels, vol eiwitten, dus een vol gevoel. Als je dat lekker vindt kun je er ook wat brood (met roomboter, yum!) bij serveren, maar dat hoeft niet. De bonen die ik gebruik in deze salade heten veldertjes, dat zijn jonge kapucijners. Gewoon bij de supermarkt te vinden, in een pot van HAK!
Wees ook vooral niet bang voor het gebruiken van fruit in je eten; zeker in een salade is dat een bijzónder goed idee! Hoe meer, hoe beter, zou ik zelfs zeggen. De combi van brie en frambozen is al bijzonder briljant, maar voeg vijgen en granaatappelpitten toe en je hebt pas echt een ware zomerse fruitbom van een salade!
Bereidingswijze vullende salade met brie
(voor 2 porties)
Verdeel de (gewassen) spinazie over twee borden.
Laat de veldertjes uitlekken en verdeel ze over de salade. Verdubbel de hoeveelheid veldertjes voor een éxtra vullende salade!
Snijd de brie af in dunne plakken. Verdeel over de salade.
Was de frambozen en de vijgen. Snijd de vijgen in dunne partjes.
Verdeel de vijgen, frambozen en granaatappelpitjes over salade.
Klop de olijfolie, balsamicoazijn en honing tot een dressing. Serveer de dressing bij de salade.
Enjoy!
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
INGREDIËNTEN
-
Spinazie 4 handjes, gewassen
-
HAK veldertjes 100 gram, uitgelekt
-
Brie 100 gram
-
Frambozen 50 gram
-
Vijgen 2 stuks, vers & in partjes
-
Granaatappelpitten 2 eetlepels
Voor de dressing
-
Olijfolie 3 eetlepels
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
-
Honing 1 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties