logo
RECEPT

Fusilli met zalm en saus van broccoli en kappertjes uit Allerhande Box

220915001450zalmimage.jpg
INGREDIËNTEN

Afgelopen zondag liep ik de Dam tot Damloop (16,1 kilometer, woop woop!) en was ik pas om 19u thuis. Dan heb je geen puf meer om nog boodschappen doen, en neig je al snel naar het bestellen van een pizza. Gelukkig had ik in de voorafgaande week al ingeschat dat ik zondag te lui zou zijn om nog na te denken over mijn eten, dus had ik al een Allerhandebox besteld. Deze foodbox haakt in op de levensstijl van veel drukbezette foodies van tegenwoordig, die wel wíllen koken en graag lekker en gezond eten, maar gewoon niet altijd tijd hebben om boodschappen te doen en na te denken over recepten. Zelfs als foodblogger vind ik het weleens lekker als ik gewoon op de automatische piloot kan koken en tóch een lekkere, verse en gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

allerhande, box, foodpost, review, claartje, foodness, pasta met zalm

Pasta boodschappen bestellen

De Allerhandebox bestel je online, waar je selecteert of je een box voor twee of voor vier personen wilt ontvangen. Je krijgt altijd ingrediënten voor drie maaltijden, en kunt zelf kiezen op welk moment je box bij je thuis bezorgd wordt. Bij mij werd de box overigens niet alleen netjes op tijd bezorgd (waar maak je dat nog mee, tegenwoordig?!) maar ook nog letterlijk tot in de keuken getild. Hulde. Wat ze er wel op de website (duidelijker) bij mogen vermelden is dat er statiegeld op de krat zit, dat moet je dus nog even bij de prijs optellen. Maar goed, dat krijg je dus terug als je de krat weer inlevert op het moment dat je volgende bestelling geleverd wordt.

zalm, allerhande, box, foodbox, review, pasta, kappertjes, broccoli

Fusilli met zalm

Mijn box bevatte ingrediënten voor drie recepten. Het voelt letterijk alsof je een groot cadeau uitpakt op het moment dat je de doos openmaakt – en er is niets waar je mij een blijer meisje mee maakt dan met eten! Naast een recept voor hamburgers met cole slaw en een roti recept met kip en sperziebonen, zaten er in mijn box ingrediënten voor een fris-romige fusilli (pasta) met zalm en broccoli. YUM!

allerhande box, foodness, ingredienten, zalm, pasta, fusilli

Ingrediënten fusilli pasta zalm

Dit pastarecept is voor twee personen. Op de foto hierboven zie je overigens niet de ingrediënten voor deze pasta; ik bedacht pas dat ik een foto wilde maken van de inhoud van de box toen de zalm al in de pan lag. Oepsie! Tip voor een nog gezondere pasta: gebruik volkoren pasta, voor een extra verzadigend gevoel! Overigens bevatte de Allerhande Box 200 gram (ongekookte) pasta voor 2 personen, maar dat vind ik persoonlijk wat veel. Ik reken doorgaans 75 gram ongekookte pasta per persoon.

Zalmfilet, 300 gram
Volkorenpasta, 150 gram
Broccoli, 1 stronk
Crème fraîche, 125 gram
Kappertjes, 50 gram

Bereidingswijze pasta met zalm

Snijd de zalm in tweeën in de lengte, zodat je twee gelijke zalmfilets krijgt. Bak de zalm in een scheutje olie in de koekenpan gaar in ongeveer 8 minuten. Vergeet niet halverwege te keren! Breng indien gewenst op smaak met zout en peper. Laat de vis na de 8 minuten baktijd even staan met een deksel op de pan.

Kook in een pan met ruim kokend water de pasta gaar in ongeveer 10 minuten.

Was de broccoli en snijd ‘m in kleine roosjes. Kook de broccoli in een pan met ruim warm water, gedurende 3 minuten – beetgaar dus. Giet meteen daarna af en stop het doorgaren van de broccoli door ‘m af te spoelen met koud water.

Meng de helft van de broccoli met de crème fraîche en kappertjes. Pureer met een staafmixer tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de broccoli-kappertjespuree door de pasta, en serveer met de zalm.
Eet smakelijk!

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties